Prośba o poradę - Sterownik centralnego zamka

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kobretti77
Nowicjusz
Nowicjusz

Prośba o poradę - Sterownik centralnego zamka

Post autor: kobretti77 » pt maja 01, 2009 18:53

Witam serdecznie!
Zwracam się z prośbą o pomoc do wszystkich mających pojęcie o podłączaniu radiowego sterownika centralnego zamka. Kupiłem "Mikro-Ster" firmy AMT dokładnie taki:

http://www.sklep.amt-alarmy.pl/index.ph ... 0&rg=0&sg=

Pytanie brzmi: w jaki sposób mogę to (w możliwie najmniej inwazyjny sposób) podłączyć do MK4?
Czy mam po prostu zdjąć tapicerkę drzwi kierowcy i tam dostać się do kabli, czy może jest łatwiejsza metoda?

Może ktoś miał już z czymś takim do czynienia? Na forum niestety niczego konkretnego nie znalazłem...

Dzięki z góry za pomoc!

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt maja 01, 2009 19:09

Było o tym jednak sporo na forum, są różnice w podłączeniu, w zależności od wyposażenia czy rocznika. Sam nie znam się na mk4, ale mam parę rozpisek po angielsku które moge wysłac tylko meila daj na priv

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

kobretti77
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kobretti77 » pt maja 01, 2009 21:53

A czy ktoś może wie, w którym miejscu mogę się dostać do przewodów? Czy mogę się do nich dostać od strony kierownicy czy muszę zdejmować tapicerkę z drzwi kierowcy? Kolory przewodów już znam - dzięki Paweł Marek.

greg

Post autor: greg » pt maja 01, 2009 21:56

A czy ktoś może wie, w którym miejscu mogę się dostać do przewodów?
jeśli chcesz się wbić w sygnały te co idą po kluczyku to zdejmujesz tapicerkę drzwi kierowcy

[ Dodano: Pią Maj 01, 2009 9:57 pm ]
to tylko 10 minut więcej pracy

Awatar użytkownika
szysz61
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: szysz61 » pt maja 01, 2009 21:59

Przewody od otwierania/zamykania zamków znajdują się w wiązce w drzwiach kierowcy między zamkiem a silnikiem/sterownikiem szyby (dwa w jednym). Musisz zdjąć tapicerę drzwi i przeciągnąć przewody 2 przewody.

kobretti77
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kobretti77 » pt maja 01, 2009 22:15

Dzięki serdeczne! Jutro się zabieram za robotę. Dam znać czy się udało. Pozdrawiam!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”