Wielki problem ze spalaniem benzyny i temperatura silnika!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wielki problem ze spalaniem benzyny i temperatura silnika!!!
Witam!
Prosze o pomoc,
Mam golfa 3 z 11.91r z silnikiem 1.8 ABS, problem jest taki ze auto wpierdziela bardzo duzo benzyny, czy to w miescie czy to w trasie, a jezdze bardzo albo to bardzo spokojnie. Na 10 litrach nie moge przejechac nawet 70 km, auto jest zamulone, a silnik prawie w ogole sie nie grzeje, temperatura dochodzi max do 70 stopni i ani stopnia wiecej, nawet jak piluje na jedynce:P , jedyna rzecza jaka zrobilem to wymienilem termostat, ale dalej jest tak samo... HELP!!!!!:(
P.S.
gdy przekrecam zaplon to wyswietla mi sie taki oto kod : 10 02 , co to moze oznaczac? bo nigdzie tego nie moge znalesc...
Prosze o pomoc,
Mam golfa 3 z 11.91r z silnikiem 1.8 ABS, problem jest taki ze auto wpierdziela bardzo duzo benzyny, czy to w miescie czy to w trasie, a jezdze bardzo albo to bardzo spokojnie. Na 10 litrach nie moge przejechac nawet 70 km, auto jest zamulone, a silnik prawie w ogole sie nie grzeje, temperatura dochodzi max do 70 stopni i ani stopnia wiecej, nawet jak piluje na jedynce:P , jedyna rzecza jaka zrobilem to wymienilem termostat, ale dalej jest tak samo... HELP!!!!!:(
P.S.
gdy przekrecam zaplon to wyswietla mi sie taki oto kod : 10 02 , co to moze oznaczac? bo nigdzie tego nie moge znalesc...
-
- Niesolidny sprzedawca
- Kontakt:
masz olej w zbiorniczku wyrównawczym płynu chlodniczego??
jak tak to bardzo mi przykro ale czeka twojego golfa powazna operacja----wymiana uszczelki pod glowica....
jak tak to bardzo mi przykro ale czeka twojego golfa powazna operacja----wymiana uszczelki pod glowica....
Mk1 16v Rally project :)
Golf mk3 16vt 321 km by EVO
Ibiza '02 ASV 205km/418nm by ECUPROJECT
Seat Leon ARL big Turbo:) 228km/423nM by ECUPROJECT
Audi A4 B7 3.0 TDI Quattro 294km/510nm by ECUPROJECT
Golf mk3 16vt 321 km by EVO
Ibiza '02 ASV 205km/418nm by ECUPROJECT
Seat Leon ARL big Turbo:) 228km/423nM by ECUPROJECT
Audi A4 B7 3.0 TDI Quattro 294km/510nm by ECUPROJECT
Nie martw się tym kodem:) Mnie też się wyświetla - o ile dobrze pamiętam chodzi o inspekcje olejową. Na forum było jak to kasować. Pozdro
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=4432
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=4432
siwkins85 - czytaj ten temat . Co do spalania - po pierwsze jeździsz na niedogrzanym silniku... Stara się on osiągnąć swoją temperaturę pracy i pali więcej... --> termostat do wymiany, WAHLER. BTW - o termostatach było dużo ostatnio więc czytaj - tu i tu. Możliwe też, że lambda kaput i to powoduje zły skłąd miesznki (za bogata) ale zacznij od układu chłodzenia.
Pozdr .
Pozdr .
:bylo: :bajer: