Jak odpalaja wasze diesle na mrozie?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wracając do odpalania. Miałem jak u ciebie już dwa razy ponieważ wymieniłem swirece żarowe na BOSCH made in France kupione na allegro i rzeczywiście są france bo już druga siadła przy niecałym miesiącu użytkowania. Dzisiaj wymieniłem na działającą swiecę która została zdemontowana przy wymianie (wymieniałem 4 szt, a uszkodzona była jedna) i pali prawidłowo. Dobrze,że dostęp bo spalonej
33be10eb3f˛ciśnienie wtrysku musisz ustawić na 13Mpa minimalne 11,7 o ile kojarzę regulacja podkładkami regulacyjnymi. I pamiętaj że przy wkręcaniu wtrysków do silnika dajesz nowe podkładkiţÂH
df6dabf09e[MK2] Jaki akumulator kupić?ďMam teraz jakiś mały akum
33be10eb3f˛ciśnienie wtrysku musisz ustawić na 13Mpa minimalne 11,7 o ile kojarzę regulacja podkładkami regulacyjnymi. I pamiętaj że przy wkręcaniu wtrysków do silnika dajesz nowe podkładkiţÂH
df6dabf09e[MK2] Jaki akumulator kupić?ďMam teraz jakiś mały akum
ojoj , ciężko takie spalanie uzyskać , chyba że mówisz o jednostajnej jeździe bez zmieniania prędkości, np. na autostradzie, bo przy naszych realiach na naszych drogach to trzeba dosyć często przyspieszać i zwalniać przez te zawalidrogi wszystkie.ryba_71 pisze:2 - odnośnie spalania to pali w trasie przy prędkościach do 130 km/h około 4,53 l/100 km.
Golfik Golfik Golfik
Słuchajcie dzisiaj i wczoraj po nocy gdzie było -15 st. kręciłem dość długo rozrusznikiem i nie chciał załapać,dopiero wtedy jak dodałem gazu,przy tym trzęsło całym autem jak młuckarnią.Co to może być,ale świece chyba jednak Ok,bo inaczej wcale by chyba nie odpalił.W tamtym roku palił od kopa bez gazu,dlatego moje ździwienie.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Nieprawda. Wlasnie ze odpali po dlugim kreceniu i wcisnietym gazie nawet na jednej swiecy. Sprawdz swiece.ck pisze:Słuchajcie dzisiaj i wczoraj po nocy gdzie było -15 st. kręciłem dość długo rozrusznikiem i nie chciał załapać,dopiero wtedy jak dodałem gazu,przy tym trzęsło całym autem jak młuckarnią.Co to może być,ale świece chyba jednak Ok,bo inaczej wcale by chyba nie odpalił
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Mój przy -15 pali na dotyk. Wyciągam przyspieszać podgrzewam swiece i gada. Zawsze po odpaleniu zostawim go na chwilę (2-3 min) aby sobie pochodził na wolnych obrotach i dopiero jadę. A spalanie średnie w zimie mam teraz 6,5 litra. Myślę że to niewiele biorąc pod uwagę to że mieszkam w górach i mam teraz cięzkie warunki do jeżdzenia (jadę góra na trzecim biegu). A w lecie pali 6 literków.
Myśłałem,że może coś z wtryskami bo skoro wystarczyło przyłożyć nogę na gaz i odpaliłGitner pisze:Nieprawda. Wlasnie ze odpali po dlugim kreceniu i wcisnietym gazie nawet na jednej swiecy. Sprawdz swiece.ck pisze:Słuchajcie dzisiaj i wczoraj po nocy gdzie było -15 st. kręciłem dość długo rozrusznikiem i nie chciał załapać,dopiero wtedy jak dodałem gazu,przy tym trzęsło całym autem jak młuckarnią.Co to może być,ale świece chyba jednak Ok,bo inaczej wcale by chyba nie odpalił
Pozdro
Gitner
Ja mam MK1. Stał 2 dni ale aku wzialem do domu i przez 1 noc ladowalem.Dzisiaj rano (-17 stopni) wsadzilem aku,2 razy swiece zagrzalem i odpalil ale jak puscilem noge z gazu to tez trzeslo calym autkiem.Napiszcie jak sprawdza sie te swiece tylko dokladnie zebym czegos nie spalil bo autko mi jest codziennie do roboty potrzebne.
Ps. Zawsze jak mnie moje autko zawodzi przy mrozie to tylko przez aku, a jak jest naladowany to odpala.
Problem mialem dzisiaj tylko z szybami, bo nawet odmrazacz nie dawal rady.
Pozdrawiam
Ps. Zawsze jak mnie moje autko zawodzi przy mrozie to tylko przez aku, a jak jest naladowany to odpala.
Problem mialem dzisiaj tylko z szybami, bo nawet odmrazacz nie dawal rady.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn sty 09, 2006 21:27 przez SCRASH, łącznie zmieniany 1 raz.