zestaw wsażników
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
bogmaj22
- Użytkownik

zestaw wsażników
Proszę o poradę w jaki sposób wymontować zestaw wskaźników vw golf IV.Spalił się sygnał akustyczny w zestawie i chcę go wymienić.Czy będzie pasował od jakiegokolwiek innego zestawu czy musi być konkretnie od takiego,który jest w moim samochodzie?
bogmaj
- Qto
- _

- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kierownica na maxa w dół i do siebie. Wyciągasz plastik pomiędzy kierownicą a zegarami, pod nim są dwie śrubki torx. Odkręcasz śrubki, wyjmujesz zegary tak żeby można było odpiąć wtyczki, najpierw lewa a później prawa.bogmaj22 pisze:w jaki sposób wymontować zestaw wskaźników vw golf IV
Podejrzewam, że nie będzie problemu z dopasowaniem, każdy powinien pasować.bogmaj22 pisze:Spalił się sygnał akustyczny w zestawie i chcę go wymienić.Czy będzie pasował od jakiegokolwiek innego zestawu czy musi być konkretnie od takiego,który jest w moim samochodzie?
Jak stwierdziłeś, że się spalił?
-
greg
-
bogmaj22
- Użytkownik

zestaw wskaźników
Przestał wydawać dźwięki i po tym sądzę,że się spalił a ponadto taką opinię wydał elektryk w serwisie.Jeżeli pasuje każdy inny to rozumiem,że każdy inny od każdego innego zestawu wskaźników.Czy przypadkiem nie trzeba rozłączać akumulatora .żeby wymontować zestaw?Czy wymiana tego sygnału jest bardzo skomplikowana i czy są one gdzieś dostępne czy trzeba kupić cały zestaw?
[ Dodano: 30 Kwi 2009 15:25 ]
[ Dodano: 30 Kwi 2009 15:28 ]
[ Dodano: 30 Kwi 2009 15:25 ]
Przestał wydawać dźwięki,a poza tym w serwisie elektryk tak stwierdził i wyciągając dwa przewody podłączył podłączył inny,który był jednak za cichy.Spróbowałem więc zamiast niego podłączyć głośniejszy i nie wiem co się stało,ale całkiem przestał się oddzywać.Qto pisze:Kierownica na maxa w dół i do siebie. Wyciągasz plastik pomiędzy kierownicą a zegarami, pod nim są dwie śrubki torx. Odkręcasz śrubki, wyjmujesz zegary tak żeby można było odpiąć wtyczki, najpierw lewa a później prawa.bogmaj22 pisze:w jaki sposób wymontować zestaw wskaźników vw golf IV
Podejrzewam, że nie będzie problemu z dopasowaniem, każdy powinien pasować.bogmaj22 pisze:Spalił się sygnał akustyczny w zestawie i chcę go wymienić.Czy będzie pasował od jakiegokolwiek innego zestawu czy musi być konkretnie od takiego,który jest w moim samochodzie?
Jak stwierdziłeś, że się spalił?
[ Dodano: 30 Kwi 2009 15:28 ]
Czy to był sygnał wymontowany z innego zestawu i czy jest to czynność bardzo skomplikowana?greg pisze:jakikolwiek inny - ostatnio znajomemu wymieniałembogmaj22 pisze:Czy będzie pasował od jakiegokolwiek innego zestawu czy musi być konkretnie od takiego,który jest w moim samochodzie?
Ostatnio zmieniony czw kwie 30, 2009 15:26 przez bogmaj22, łącznie zmieniany 1 raz.
bogmaj