Ogrzewanie tylnej szyby

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Svey
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Ogrzewanie tylnej szyby

Post autor: Svey » ndz mar 29, 2009 13:42

Witam,
Szukałem na forum i w google, ale nie znalazłem żadnego tematu który odpowiadałby mojemu problemowi. Mianowicie nie grzeje tylna szyba wcale, sprawdziłem obwód na włączniku i jest, na kostce też ok, na blaszkach przy tylnej szybie też wydaje się ok, bo miernik pokazuje że obwód jest zamknięty. Dodam że na włączniku nie pali się dioda gdy go wciskam, ale może to być wina samej żaróweczki. Wydaje się wszystko ok, a i tak nie grzeje nic a nic.

Proszę o pomoc

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » ndz mar 29, 2009 13:49

Lecz jednego nie podałeś!! czy jest napięcie na kablach przy szybie? możliwe ze brak masy z jednej strony
Ostatnio zmieniony ndz mar 29, 2009 13:50 przez pszczyna, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Adam204
...
...

Post autor: Adam204 » ndz mar 29, 2009 13:50

u mnie też na przełączniku nie świeci i miałem tak że przerwany był przewód w harmonijce przy tylnej klapie i ogrzewanie raz działało a raz nie

Obrazek

Svey
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Svey » ndz mar 29, 2009 13:59

pszczyna pisze:Lecz jednego nie podałeś!! czy jest napięcie na kablach przy szybie? możliwe ze brak masy z jednej strony
Fakt, przyznaje że tego zapomniałem sprawdzić. Niestety nie ma napięcia. Co dalej z tym robić?

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » ndz mar 29, 2009 14:13

Wpierw sprawdz czy włącznik podaje napięcie, potem czy napiecie przychodzi do szyby,jak nie to jak wyzej kolega napisał że często łamią się kable na styku klapa-dach

Svey
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Svey » czw kwie 30, 2009 00:53

pszczyna pisze:Wpierw sprawdz czy włącznik podaje napięcie, potem czy napiecie przychodzi do szyby,jak nie to jak wyzej kolega napisał że często łamią się kable na styku klapa-dach
Wracam do tematu. Wymieniłem bezpiecznik bo padł. I chyba działa jeszcze nie sprawdziłem, dioda pali, napięcia wszędzie ok.

Pozdrawiam

Sorki ze odkopuje taki stary temat, wszystko działa to poprostu wina bezpiecznika a ja szukałem przyczyn w samym przełączniku i instalacji.
Dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony sob maja 16, 2009 09:47 przez Svey, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”