z góry pozdrawiam i czekam na info i sugestie.
zaciski hamulcowe
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zaciski hamulcowe
Witam, mam pytanie odnoście hamulców tarczowych z tyłu, są one u mnie fabrycznie i ciągle mam z nimi jakieś problemy raz działają raz nie, teraz lewy zacisk ( niedawno regenerowany ) zapiekł się na amen, i pytanie mam w sumie takie iż mój stary mechanik siedzi w UK w jakimś serwisie VW a gadam z nim na GG czasem, napisał mi że może mi przysłać za free zaciski i tarcze większe bo i tak mi ma przysłać komplet Bixenonów ale z nowszego samochodu jak Passat b5 itp... czy jakiś nowszy VW ma zaciski podobne do mk2 czy trzeba było coś przerabiać? ktoś wstawiał do siebie coś takiego? te nowsze mają mniejszą awaryjność itp.
Ostatnio zmieniony śr kwie 29, 2009 21:24 przez ssvw, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Karol G60
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
mowsze zaciski sa aluminiowe .. i powiedziałbym ze starsze sa lepsze... starsze jak i nowsze mozna regenerowac nawet samemu jesli tulejka jest ik.... a zacisków jest kilka rodzaji wiec jak kupisz nowe od kolegi to sie nie zdziw jak nie beda pasowac lub linke bedziesz musiał zmienic....
[ Dodano: 28 Kwi 2009 23:40 ]
a temat raczej o oswietleniu jest?
czy hamulce? 
[ Dodano: 28 Kwi 2009 23:40 ]
a temat raczej o oswietleniu jest?
- 18damian18
- Mały gagatek

- Kontakt:
- Michał_1977
- _

- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)