wentylatory i pasek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
wentylatory i pasek
Witam:) mam golfa III 96r 1.8 90koni. Szukalem na forum ale nigdzie nie znalazlem problemu podobnego do mojego. Moze mi ktos wytlumaczyc czy bardzo potrzebny jest ten pasek klinowy miedzy wentylatorami, co daje i czy ma to duzo do klimy ktora zamierzam nabic pozdr
- Bbrutus (Burex)
- Ma gadane
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
to teraz 2 czesc pytania mam taki pasek ale nie wiem czy da sie go wogule zalozyc, od strony pasazera jest na wentylatorze miejsce na niego ale od strony kierowcy zagladalem tam dokladnie wszedzie i nie wiem na co go nalozyc, mozliwe ze mam jakies nie ten tego wentylator??Bbrutus (Burex) pisze:Nie ma paska nie ma klimy, takie jest moje zdanie
[ Dodano: 28 Kwi 2009 19:02 ]
dodam ze mam identyczny motor 1.8 Ale AAM 75PS
- Bbrutus (Burex)
- Ma gadane
- Kontakt:
Może pmoge w taki sposób
na czerwono zaznaczyłem pasek oczywiście wiadomo idzie od alternatora i napędza klimę z tego co widziałem
a ten cieniutki pasek łączy 2 wentylatory, tez zaznaczony na czerwono,
Także jeżeli chodzi o założenie tego paska to chyba trza zdemontować wentylatory, innej opcji nie widzę
P.S sorki ze tak długo, ale jestem za granicą i neta z telefonu ciągnę
Pozdrawiam
na czerwono zaznaczyłem pasek oczywiście wiadomo idzie od alternatora i napędza klimę z tego co widziałem
a ten cieniutki pasek łączy 2 wentylatory, tez zaznaczony na czerwono,
Także jeżeli chodzi o założenie tego paska to chyba trza zdemontować wentylatory, innej opcji nie widzę
P.S sorki ze tak długo, ale jestem za granicą i neta z telefonu ciągnę
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt kwie 28, 2009 19:47 przez Bbrutus (Burex), łącznie zmieniany 1 raz.
>>>>Wolę pchać swojego Volkswagena niż jeździć Oplem<<<<
- tympy mechanik
- Forum Master
- Kontakt:
ale koledze chodzi o ten pasek ktory łączy oba wentylatory w chłodnicy
ten pasek jest załozony na wentylator tak po zewnątrz z tego co pamiętam ale głowy nie daje
[ Dodano: 28 Kwi 2009 20:19 ]
ten pasek daje to ze wentylatory sie krecą razem i chłodnica ochładza sie równomiernie w trakcie pracy wentylatora a jesli go nie ma to chłodzi tylko połową a wiec mało skutecznie proponuje to naprawic bo idzie lato może sie przydać
ten pasek jest załozony na wentylator tak po zewnątrz z tego co pamiętam ale głowy nie daje
[ Dodano: 28 Kwi 2009 20:19 ]
ten pasek daje to ze wentylatory sie krecą razem i chłodnica ochładza sie równomiernie w trakcie pracy wentylatora a jesli go nie ma to chłodzi tylko połową a wiec mało skutecznie proponuje to naprawic bo idzie lato może sie przydać
-
- Nowicjusz