Olej się grzeje 1.8 abs
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Olej się grzeje 1.8 abs
Witam koledzy, chciałbym was się poradzić.
Zrobiło się ciepło, wracając codziennie z pracy obserwuję temperaturę oleju...
odcinek ok 26km (Janki-Grójec) golfik jadąc 110 km/h dziwnie trochę się zachowuje.. temperatura rośnie powoli aż do ok 106 (już na ok 26 km) kiedy to piszczyk daje znać o tmp więc zwalniam do ok 90..100 wtedy tmp jest ok 96-100 stopni.
Dotychczas tmp. przy jeździe 110 wahała się 90-93 stopnie teraz nawet jadąc 100km/h ciężko mi ją osiągnąć a normalnie miałem zawsze 86 stopni.
Olej mobil 1 10w40 wymieniany 3 tys km temu
Silnik 1.8 Abs Przebieg obecnie 348 Km .. przekręcił się (ciekawe który raz ) (przebieg 300348km)
Dodam że tmp. płynu chłodniczego jest ok...
Olej poziom jak i jakość też.
Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu usterki.
Zależy mi na bezawaryjności a obawiam się nadciągającego lata ((
Bardzo proszę o pomoc.
odcinek ok 26km (Janki-Grójec) golfik jadąc 110 km/h dziwnie trochę się zachowuje.. temperatura rośnie powoli aż do ok 106 (już na ok 26 km) kiedy to piszczyk daje znać o tmp więc zwalniam do ok 90..100 wtedy tmp jest ok 96-100 stopni.
Dotychczas tmp. przy jeździe 110 wahała się 90-93 stopnie teraz nawet jadąc 100km/h ciężko mi ją osiągnąć a normalnie miałem zawsze 86 stopni.
Silnik 1.8 Abs Przebieg obecnie 348 Km .. przekręcił się (ciekawe który raz ) (przebieg 300348km)
Bardzo proszę o pomoc.
nie wiedziałem co to Vw mania dopóki nie kupiłem swojego pierwszego Vw :] Pozdrawiam wszystkich :)
- Bbrutus (Burex)
- Ma gadane
- Kontakt:
- krzaś
- Użytkownik
- Kontakt:
piszczyk nie sygnalizuje ci o wysokiej temp. oleju ponieważ nie jest ona, aż tak wysoka. Podejrzewam że piszczy ci ponieważ nie ma odpowiedniego ciśnienia na rozgrzanym oleju. U mnie temp. oleju przy jeździe ok.140-150km/h pokazuje latem ok 114st. i piszczyk nie piszczy.Greg0rek pisze:temperatura rośnie powoli aż do ok 106 (już na ok 26 km) kiedy to piszczyk daje znać o tmp więc zwalniam do ok 90..100 wtedy tmp jest ok 96-100 stopni.
Zapraszamy http://cb-pomorze.pl/viewtopic.php?t=32#top
wolfzan pisze:Sprawdź sobie najpierw poziom oleju, może dlatego piszczy?
Greg0rek pisze:Dodam że tmp. płynu chłodniczego jest ok...
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=218792]Moi poprzednicy :)[/url]
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=274596]Aktualny Golfik :)[/url]
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=274596]Aktualny Golfik :)[/url]
Re: Olej się grzeje 1.8 abs
Greg0rek pisze:Witam koledzy, chciałbym was się poradzić.
Bardzo proszę o pomoc.
ale co Ty obserwujesz ? tamperature oleju , na czym na MFA czy na wskaźniku temperatury płynu , piszczyk sygnalizuje niskie ciśnienie , a nie temperature
Dziękuje panowie za pomoc, i za wasze opinie naprowadziły mnie przynajmniej na temat.
Przepaliłeś ten olej i tyle. Teraz zawsze będzie łapał większą temp. Najlepsze oleje na przepalanie to LM i Valvoline.
Olej jest świeży ma 3 tys km najwyższą temperaturę jaką widział to 106 stopni więc tragedii nie ma chyba
A moze to tylko termostat, warto sprawdzic termostat jest ok raczej bo włącza wiatrak...
ale co Ty obserwujesz ? tamperature oleju , na czym na MFA czy na wskaźniku temperatury płynu , piszczyk sygnalizuje niskie ciśnienie , a nie temperature
obserwuje na MFA płyn (petrygo) jest ok.
dziękuje panowie za nakierowanie... orientuje się ktoś może ile do ABS pompa oleju mnie szarpnie?
ps. Przy wymianie pompy wymienić olej znowu?
Przepaliłeś ten olej i tyle. Teraz zawsze będzie łapał większą temp. Najlepsze oleje na przepalanie to LM i Valvoline.
Olej jest świeży ma 3 tys km najwyższą temperaturę jaką widział to 106 stopni więc tragedii nie ma chyba
A moze to tylko termostat, warto sprawdzic termostat jest ok raczej bo włącza wiatrak...
obserwuje na MFA płyn (petrygo) jest ok.
dziękuje panowie za nakierowanie... orientuje się ktoś może ile do ABS pompa oleju mnie szarpnie?
ps. Przy wymianie pompy wymienić olej znowu?
nie wiedziałem co to Vw mania dopóki nie kupiłem swojego pierwszego Vw :] Pozdrawiam wszystkich :)