1.6 SR i wasze problemy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Witam ponownie
Prowizorycznie (ale nie tak źle) naprawiłem uszczelnieni odpowietrznika. Dołożyłem wyciętą z miękkiej gumy uszczelke. Jest dobrze. Brudne elementy umyte i znowu ciepłe powietrze jest przyjemne w zapachu . Co do wymiany tej uszczelki - to byc może tak, ale u mnie po przekręceniu odpowetrznika latał on tak luźno, że w skrajnym przypadku miałem nawet 1cm luzu . Pomagała osłona silnika, która dociaskała to ,ale luzik i tak jakiś tam zostawał.
Pozdrawiam
Maciek
Miasto 9-10l/100km , trasa 6,5 - 7,5l/100km przy 110-120km/h
Prowizorycznie (ale nie tak źle) naprawiłem uszczelnieni odpowietrznika. Dołożyłem wyciętą z miękkiej gumy uszczelke. Jest dobrze. Brudne elementy umyte i znowu ciepłe powietrze jest przyjemne w zapachu . Co do wymiany tej uszczelki - to byc może tak, ale u mnie po przekręceniu odpowetrznika latał on tak luźno, że w skrajnym przypadku miałem nawet 1cm luzu . Pomagała osłona silnika, która dociaskała to ,ale luzik i tak jakiś tam zostawał.
Pozdrawiam
Maciek
Miasto 9-10l/100km , trasa 6,5 - 7,5l/100km przy 110-120km/h
marnon pisze:to na poratowanie napiszcie mi tak w 3 odpowiedziach:
1) czy teraz kupilibyście jeszcze raz mk4 z 1.6sr?
2) jakie są przykładowe koszty napraw
- rozrząd
-sonda
-pompa wody
-pompa wspomagania
co do cen to za bardzo nie wiem sonda oryginał bosch'a koszt od 280 do 310 co do reszty to nie wiem aa rozerzad ja płacilem 350 zeta za wymiane plus pasek ale nie pamietam ile kosztował a co do tego mojego komputera to ja mam tez z 98 z kwietnia mam elektryke ale nie mam klimy nio i tego wyswietlacza o spalaniu
Ja ze swojego samochodu jestem zadowolony co chodzi o niezawodność, w sumie mam go dopiero 1,5 roku i jeszcze mnie nie zawiódł.marnon pisze:to na poratowanie napiszcie mi tak w 3 odpowiedziach:
- rozrząd
-sonda
-pompa wody
-pompa wspomagania
ad. 1
Chyba wybrałbym mocniejszy silnik, bo spalanie nie byłoby wcale większe.
ad. 2
- rozrząd (kompletny): ok 350zł
- sonda: orginalna Bosch'a od 200-300zł
- pompa wody: Ruville ok. 150zł
- pompa wspomagania: w zależności od firmy od 450zł do 1000zł
W utrzymaniu nie jest drogi, jest mnóstwo części różnych firm do wyboru.
objaw normalny poprostu silniczek krokowy otwiera przepustnice i zmniejsza się siła sprężyny przy przepustnicy.
raport ze spalania trasa 600km z czego 60km po lokalnych bez wyprzedzania nie szybciej niż 110 km na autostradzie i średnia 85km.h zalałem 40 litrów jechałem na verva 98
jazda bez klimy i jeden pasażer
raport ze spalania trasa 600km z czego 60km po lokalnych bez wyprzedzania nie szybciej niż 110 km na autostradzie i średnia 85km.h zalałem 40 litrów jechałem na verva 98
jazda bez klimy i jeden pasażer
Ostatnio zmieniony sob kwie 25, 2009 21:56 przez Zane, łącznie zmieniany 1 raz.
takie moje pytanko czy czujnik temperatury jesli podaje zła temperature do komputera moze lekko bo do 1100 obr podnosic obroty po kazdym odpaleniu silnika???? po około 4 sekundach lub po dodaniu gazu pobroty spadaja tak jak powinny do około 800.
Jeśli Twój problem się wyjaśnił to wróć do tematu gdzie zadałeś pytanie i napisz jak go rozwiązałeś. To wiele nie kosztuje, a pomaga innym!
- Madziulka87
- Nowicjusz
Ja mimo tego, że troche kosztownych rzeczy powymienialam w tym autku kupilabym jeszcze raz. Golfik jest dla mnie idealny, nie zamienilabym na nic innego...marnon pisze:to na poratowanie napiszcie mi tak w 3 odpowiedziach:
- rozrząd
-sonda
-pompa wody
-pompa wspomagania
Ostatnio pytalam o cene rozrzadu, bo niedlugo mnie to czeka - 850zl
Z pozostalymi czesciami nie mialam doczynienia, osobiscie troche sie nawojowalam z przepustnica, ale na szczescie juz jest ok
:)
Coś za dużo Ci powiedzieli za ten rozrząd, koszt części z pompą wody, dobrej firmy (Continental, Ruville) ok 450-500zł.
Ostatnio zmieniony pn kwie 27, 2009 00:18 przez Jazz_Blue, łącznie zmieniany 1 raz.