tomasz146 pisze:może lekko skrucić sprężyne
wysoki przód
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
-
- Wamia Mazury
- Kontakt:
ale musisz wyciąć ze środka i profesjonalnie pospawać, nie możesz uciąć samej końcówki bo jest odpowiednio wygięta żeby pasowała pod talerzyk a na dole pod amortomasz146 pisze:ale można tak zrobić tzn skrócić nie bedzie sie gorzej prowadzil lub dobijał?
ale powiem Ci że ja bym się na coś takiego nie zdecydował ze względu na swoje bezpieczeństwo
Ostatnio zmieniony sob kwie 25, 2009 12:06 przez wojtas4589, łącznie zmieniany 1 raz.
no napewno nie tnie się w połowie i spawatomasz146 pisze:to jak w końcu z tymi sprężynami?
mozna zdjąć jeden zwój z dołu sprężyny (tak jak to jest w sprężynach obnizających nie progresywnych) ale robisz to na włąsną odp. ja w mk2 miałem zdjety jeden zwój i nic mi się nie działo, auto jeździło normalnie
...
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
tomasz146 pisze:a ile był niżej po tym jednym zwoju
misiek10111 pisze: obcięcie jednego zwoju to spadek ok 2,5 cm
Chyba na kolegi życie dybasz To co najmniej szaleństwo, spawanie sprężyny ona by pękła!!!!!!!! Mojemu znajomemu w BWM 5 pękła sprężyna z przodu, samochód stał na parkingu, a po chwili bum!!!!! Pękła sprężyna kawałek zwoju wbił się w oponę i ta 'eksplodowała!!! jak by to się stało w czasie jazdy, to "trup" na miejscu !!wojtas4589 pisze:ale musisz wyciąć ze środka i profesjonalnie pospawać
A tak nawiasem jak Ci troszeczkę tył siada to automatycznie przód sie podnosi, sprawdź sprężyny na tyle czy już nie klęczą!! I czy jesteś pewien tego że na przodzie masz odpowiednie sprężyny, może są inne niż powinny być. i przez to autko stoi wysoko z przodutomasz146 pisze:Pomyślałem że może tak jest przez tył bo tam sprężyny już są słabe i trochę siedzi
-
- Wamia Mazury
- Kontakt: