Problem z elektrycznymi szybami w Mk2

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Azrael
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Problem z elektrycznymi szybami w Mk2

Post autor: Azrael » sob sty 07, 2006 14:23

Jestem szczęśliwym posiadaczem VW Golfa MK2 CARAT. Jestem z tego autka bardzo zadowolony. Mimo swego wieku (85r :) ) spisuje się znakomicie. Jest tylko jeden mały szkopół - pękła mi linka od podnośnika szyby :( Fachowcy twierdzą, że trzeba wymienić cały mechanizm, ale mi się to jakoś wydaje bez sensu. Czy jest ktoś, kto może mi w jakikolwiek sposób poradzić co z tym zrobić?? Będę wdzięczny za każdą poradę w tej kwestii. Pozdrawiam!

[url=http://www.kazimierowka.pl]suwalszczyzna agroturystyka na suwalszczyźnie[/url]

Hector
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Problem z elektrycznymi szybami w Mk2

Post autor: Hector » sob sty 07, 2006 18:21

Fachowcy twierdzą, że trzeba wymienić cały mechanizm
Fachowcy chyba dobrze twierdza bo wydaje mi sie ze wymiana linki jest awkonalna. :crazy:
Pozdrawiam !!!

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » ndz sty 08, 2006 00:26

Jak do prawych drzwi 3d to mam

Azrael
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Azrael » ndz sty 08, 2006 09:15

Modle 5d, a potrzebuję od strony kierowcy z przodu i po przekątnej z tyłu. Czuje się niepocieszony :| I znowu kupa kasy poleci... Dzieki za pomoc. Jakby ktoś miał takie mechanizmy na sprzedaż lub jakieś sugestie, to bede wdzięczny za kontakt. Narazie bede ciułał kase :P

[url=http://www.kazimierowka.pl]suwalszczyzna agroturystyka na suwalszczyźnie[/url]

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz sty 08, 2006 10:39

Wymieniałem linki w podnośnikach elektrycznych w trójkach 3 razy i nie widze problemu. Skąd zdobyć linkę?
1. dorobić nową na wzór starej w jakimś specjalistycznym zakładzie - jest ich kilka, mozna to załatwić wysyłkowo.
2. dorobić samemu - jest to wykonalne dla średnio zaawansowanego majsterkowicza. Trzeba kupić samą linkę za 3 złote np taką do malucha, następnie na wzór starej zrobić metalowe zakończenia i ograniczniki z przewierconych wiertłem o grubości linki kawałeczków metalu (np uciętych z grubego gwoździa o śr 5-6 mm), po nałożeniu na linkę zaklepać młotkiem, doszlifować do odpowiedniego kształtu.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”