marnon pisze:koledzy... sam już nie wiem wałkuje ten temat od początku i same problemy z tym silnikiem, nikt go tu nie zachwala... miałem wcześniej mk3 1.8AAM jedyne 75km a byłem zadowolony, ale musiałem sprzedać teraz mam opla i szlak mnie trafia bo choruję na mk4, chcę opla sprzedać i kupić właśnie z silnikiem 1.6sr ale po tym temacie normalnie mam dyga że same problemy z nim są... w takim razie polecacie ten silnik? koszty napraw są spore? jak nie ten to jaki benzynowy? 1.4 za słaby 1.8 chyba za bardzo podkręcony, 2.0 może? poradźcie coś odn czy warto kupić 1.6SR z przebiegiem 190tyś
hmmm no coż mozna powiedziec ciezko mi tak stwierdzic czy warto wiem jedno ze wiekszosc problemow tkwi w sondzie lambda i w zabrudzonej przepływce to auto jest wygodne przynajmniej dla mnie nie wymagam znów cudu troszeczke załuje ze moze nie tdi albo 1.8 T ale jak sie nie ma co sie lub to sie lubi co sie ma ogólnie ja lubie ten samochód mam 135 tys prawdopodobnie tyle rzeczywiscie jest nie wiecej,polecił bym go ze wzgledu na blache dobrze sie trzyma czesci nie sa bardzo drogie ale tez nie tanie niestety .... silniczek radzi sobie nie jest to demon momentu obrotowego ale jest w maiare elastyczny mieszkam w terenie górzystym i zimą dawał rade lepsze wymiękały latem równiez jest ok tzn jak sonda była ok :D jak sie zepsuła to masakra...jeszcze jak sie gorąco zrobiło to juz calkiem nie było czym jechac