Mały problem z gaźnikiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mały problem z gaźnikiem
Witam wszystkich!!! Mam proźbe o jakieś wskazówki!!! Mam golfa mk2 1.6 na gaźniku pirburga2e!!! I coś szwankuje strasznie zawiesza się na obrotach przy wżuceniu na luz zamiast spadać zatrzymują się na 3 tys:(!!! Jak ktoś wie czym to może byc spowodowane lub jak to wyregulowac to prosze o pomoc!!!!
POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH i Z GÓRY DZIEKI!!!!!!!!!!!
POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH i Z GÓRY DZIEKI!!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony śr maja 16, 2007 14:09 przez Krizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja juz oszalalem z tym gownainym gaznikiem Szukalem i szukalem ale konkretnej odpowiedzi nie znalazlem Chodzi o to ze na nagrzanym silniku auto ma za wysokie obroty(jakby chodzil na ssaniu-pomimo ze pracuje na gazie).Odpala zimny silnik, troche sie rozgrzewa wszystko cacy dochodzi do optymalnej temperatury i pupa znowu wysokie obroty.Co jest do cholery....
- Bezy
- Mały gagatek
- Kontakt:
Hej!
Miałem to objawy które opisałes. Mechanik pokiwał głowa i powiedział "Rozwalona przepustnica. Dużo roboty...".
A po dokładnym "wymacaniu" gaźnika i węzyków do niego okazało sie ze jeden z nich (z tyłu , za gażnikiem) był przetarty i uatywało podciśnienie....
Było kijowe dojście, troche sie poparzyłem - ale wężyk wymieniłem i w tym aspekcie jest juz git.
A ciekawe ile zapłaciłbym za naprawe, jakich niesamowitych opowieści bym słuchał na temat tej awarii i kosztów części, robocizny...
Miałem to objawy które opisałes. Mechanik pokiwał głowa i powiedział "Rozwalona przepustnica. Dużo roboty...".
A po dokładnym "wymacaniu" gaźnika i węzyków do niego okazało sie ze jeden z nich (z tyłu , za gażnikiem) był przetarty i uatywało podciśnienie....
Było kijowe dojście, troche sie poparzyłem - ale wężyk wymieniłem i w tym aspekcie jest juz git.
A ciekawe ile zapłaciłbym za naprawe, jakich niesamowitych opowieści bym słuchał na temat tej awarii i kosztów części, robocizny...