Witam
Mam Golfa III GTi 2.0 8v mam problemy ze spalaniem auto ma gaz zazwyczaj jeździłem na gazie na zbiorniku robiłem zazwyczaj ponad 500 kilometrów z dużym zapasem ale te kilometry zaczęły spadać doszło nawet do niespełna 300 km poza tym auto bez problemu pracowało sobie poza tym zę np podczas wciśnięcia sprzęgła pod światłami obroty zamiast spaść do 900 spadały do 500 a nawet sporadycznie mi gasł mechanik po wymyciu przepustnicy u mechanika auto straciło moc wkręcało się na obroty ale nie zwiększało prędkości tak jak powinno jakbym ciągnął naczepę od tira a wahania obrotów były jeszcze gorsze , po wymianie przepustnicy obroty falujące ustały auto ciągnie jak rakieta ale niestety spalanie dalej jest na poziomie 30-40 litrów pb na 100 pozatym słysze spod maski takie jakby syczenie w momencie gdy ściągnę nogę z gazu jest prawie niesłyszalne a jak dodaje gazu to słychać jakby takie cichutkie gwizdanie coś jak w silnikach z turbiną boże nie wiem co to może być proszę kogoś kto miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać bo boje się o moje autko
Duze spalanie w 2.0 8v
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Duze spalanie w 2.0 8v
Ostatnio zmieniony śr kwie 22, 2009 14:46 przez ozzborn, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

1. Napisz typ silnika (2E, AGG, ADY.
2. Skonkretyzuj opis bo mieszasz trochę o LPG i benzynie. Czy na obu paliwach tak wzrosło spalanie, czy moc na LPG spadła.
3. Próbuj ocenić co świszczy jak dodajesz gazu na postoju (ciągnąc za linkę), moze jest dziura gdzieś w dolocie po jakmś strzale gazu
2. Skonkretyzuj opis bo mieszasz trochę o LPG i benzynie. Czy na obu paliwach tak wzrosło spalanie, czy moc na LPG spadła.
3. Próbuj ocenić co świszczy jak dodajesz gazu na postoju (ciągnąc za linkę), moze jest dziura gdzieś w dolocie po jakmś strzale gazu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.