pytamko do dieslowców z silnikami JP oraz JPa DIESEL ONLY!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- hanti
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
pytamko do dieslowców z silnikami JP oraz JPa DIESEL ONLY!
przedewszystkim prosze o szczere odpowiedzi nie "ala" wędkarz
A więc:
1. jaka jest wasza prędkość maksymalna
2. jaka jest wasza prędkość przelotowa (tzn. max. na długich trasach bez uszczerbku dla silnika - mój szwagier przegonił mojego 200km prawie 150km/h i zatkało odme)
3. ile wam wciąga oliwy
4. jak kto wie jakie ma oznaczenie skrzyni a jakie być powinno ( ja mam 020 H z mk3)
POZDRO 4 @LL DIESEL POWER
A więc:
1. jaka jest wasza prędkość maksymalna
2. jaka jest wasza prędkość przelotowa (tzn. max. na długich trasach bez uszczerbku dla silnika - mój szwagier przegonił mojego 200km prawie 150km/h i zatkało odme)
3. ile wam wciąga oliwy
4. jak kto wie jakie ma oznaczenie skrzyni a jakie być powinno ( ja mam 020 H z mk3)
POZDRO 4 @LL DIESEL POWER
- chabina
- Mały gagatek
- Kontakt:
1 ja swoim wytargałem 145 licznikowe może jeszcze do 150 bym dobił ale szkoda mi było
2 przelotowo staram sie śmigać 110 żeby go nie skatować w porywach przy wyprzedzaniu do 120-130
3 oliwy mi w zasadzie sam silnik nie bierze tylko że cieknie i co jakiś czas trzeba dolać
4 nie mam pojęcia jaka skrzynka u mnie siedzi wiem tylko że niestety czwóreczka
pozdro
2 przelotowo staram sie śmigać 110 żeby go nie skatować w porywach przy wyprzedzaniu do 120-130
3 oliwy mi w zasadzie sam silnik nie bierze tylko że cieknie i co jakiś czas trzeba dolać
4 nie mam pojęcia jaka skrzynka u mnie siedzi wiem tylko że niestety czwóreczka
pozdro
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Ja tam nie wiem dokladnie bo mam moj samochodzik od niedawna i jak narazie to nie jechalem nim wiecej niz 120 ale to przez krotka chwile jak wyprzedzalem Oleju mi sielnik prawie wogole nie beirze tuz przed moim zakupem mial kapitalny remont :DDDDD a ze skrzyni to mi troszku cieknie :// 3a bedzie z tym zrobic :)ale czasu i kasy brak:// Oznaczen nie znam :/
- king66
- Użytkownik
- Kontakt:
mam nabite JP ale jest JR bo ma turbo
1) do 160 dobilem dalej zal mi bylo fury
2) zaleznie od kasy jak malo to 90 w 5sie miesci jak wiecej to 110-120
3) jakies 0.5l na 10 000km niedolewam miedzy wymianami
4) skrzynia 5 4T jakies takie oznaczenie
1) do 160 dobilem dalej zal mi bylo fury
2) zaleznie od kasy jak malo to 90 w 5sie miesci jak wiecej to 110-120
3) jakies 0.5l na 10 000km niedolewam miedzy wymianami
4) skrzynia 5 4T jakies takie oznaczenie
tak naprawdę to tylko M-B W114280CE albo carrera911 72' ...oba mnie kręcą (MB, VAG, PORSCHE... reszta to podróba)
-
- Gadatliwa bestia
Cześć
* moja prędkość max jaką jechałem na autostradzie , tylko kawałek zeby go sprawdzić to 145 km/h więcej się już bałem o niego
* jak śmigam sam to średnia prędkość to 90 km/h a z żonką to około 100km/h bo nie lubi wolno jeżdzić, ale nie przekraczam 100 km/h jak chcę szybciej pojeżdzić to wsiadam do mojej mk III 1.9 TDI
*oleju bierze mi około 0,5 litra na 10000 km, nigdy nie dolałem od wymiany do wymiany więcej niż 0.7 litra
* skrzynia u mnie była 4 biegowa ale poprzedni właściciel wymienił na 5 i się nim naprawdę super jeżdzi choć ma już 20 lat.
* moja prędkość max jaką jechałem na autostradzie , tylko kawałek zeby go sprawdzić to 145 km/h więcej się już bałem o niego
* jak śmigam sam to średnia prędkość to 90 km/h a z żonką to około 100km/h bo nie lubi wolno jeżdzić, ale nie przekraczam 100 km/h jak chcę szybciej pojeżdzić to wsiadam do mojej mk III 1.9 TDI
*oleju bierze mi około 0,5 litra na 10000 km, nigdy nie dolałem od wymiany do wymiany więcej niż 0.7 litra
* skrzynia u mnie była 4 biegowa ale poprzedni właściciel wymienił na 5 i się nim naprawdę super jeżdzi choć ma już 20 lat.
-Licznikowe 160 wycisnalem
-przelot przewaznie 110-120 ale tez lecialem A4 od Krawkowa do Wrocka non stop 130
-oliwa kazdy cos tam bierze moj hmm z 400ml na 10000 tys po wymianie uszczelniaczy na zaworach poprawilo si eznacznie
Skrzynia 4S V lukajcie na www.vwgolf.pl w pioradach jest rozpiska przelozen skrzyn biegow
-przelot przewaznie 110-120 ale tez lecialem A4 od Krawkowa do Wrocka non stop 130
-oliwa kazdy cos tam bierze moj hmm z 400ml na 10000 tys po wymianie uszczelniaczy na zaworach poprawilo si eznacznie
Skrzynia 4S V lukajcie na www.vwgolf.pl w pioradach jest rozpiska przelozen skrzyn biegow