ALL VW-Jak wyjezdzacie z zasypanych sniegiem miejsc parking
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ALL VW-Jak wyjezdzacie z zasypanych sniegiem miejsc parking
Witam.Jak w temacie.Macie jakis sposob na te zasniezone parkingi ??? Codziennie rano jak chce wyjechac do roboty to z ledwoscia daje rade.Sypiecie pod auto jakies specyfiki ??? A moze jakis inny sposob ???
-
- Nowicjusz
hanti pisze:tak 1. i pedał hehe wkońcu oponki warte 1200PLN są coś warte satan a tak przy okazji wyjazd z podwórza mam pod górkę.
tylko, że na parkingu między innymi autkami jest za duże ryzyko stuk-puk.
łopata jak pisze Adam_Zabrze jest dobrym rozwiązaniem na sypki śnieg/błoto pośniegowe. Na lód nie ma mocnego, pomaga sypnięcie drobnego żwirku czy grubego piasku lub jakiegoś żużla (najlepiej w bagażniku mieć małą metalową łopatę i woreczek/wiadereczko plastikowe czegoś szorstkiego)
Ja nie miałem na myśli krytykowania Cie, też mam oponki za 1200 (były nówki w poprzednim sezonie) ale wiem z doświadczenia że na koleiny pod blokiem nie ma mądrego. Pod domkiem to co innego, godzinka-dwie pracy łopatą i już jest odśnieżonehanti pisze:tak tylko u mnie auto stoi bokiem bo wyjazdu jutro zrobie foto i pokaże ( ja nie stoję 2m od bramy na wprost, no i jest jeszcze matiz teścia
Ja mam natomiast inny problem, na parkingu pod robota nikt nie odsniezyl od pierwszej sniezycy w piatek. Jak jest takie bloto posniegowe to mój dość niski golf dziala jak płóg, póki jedzie to jedzie, ale jak stanie to amba. Natomiast jak snieg jest ubity to jak tylko wjade to golf sie wiesz i nie pomoze zadne odsniezanie z pod kół, zawiesi sie podwoziem i jest problem, ostanito nawet pieciu chłopa miało porblem mnie wypchać. No ale w końcu cos za coś, jakoś trzeba przetrwać tą zime. Damy rade !!!
czyzbyś miał obniżone zawieszenie?Ja mam natomiast inny problem, na parkingu pod robota nikt nie odsniezyl od pierwszej sniezycy w piatek. Jak jest takie bloto posniegowe to mój dość niski golf dziala jak płóg, póki jedzie to jedzie, ale jak stanie to amba. Natomiast jak snieg jest ubity to jak tylko wjade to golf sie wiesz i nie pomoze zadne odsniezanie z pod kół, zawiesi sie podwoziem i jest problem, ostanito nawet pieciu chłopa miało porblem mnie wypchać. No ale w końcu cos za coś, jakoś trzeba przetrwać tą zime. Damy rade !!!