Bylem na stacji diagnostycznej o okazalo sie ze ma rozniece sily hamowania kol tylnej osi ponad 50% tylne prawe 2,0 a tylne lewe 1,2. Reczny bieze rowno na 2 tylne kola bebny posciagane szczeki ok cylinderki tez oba pracuja bez zarzutów do sprawdzenia zostaje korektor sily hamowania. Po rozmowie z mechanikiem stwierdzi ze jest on jednoobwodowy i bardzo malo prawdopodobne zeby to on byl przyczyna. Sila hamowania kol przedniej os jest ok plyn hamulcowy tez ok. W czym moze tkiwc problem pompa hamulcowa ?
dzieki za sugestie
roznica w sile hamowania kol tylnej osi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
roznica w sile hamowania kol tylnej osi
[size=100][color=red][b]You´ll Never Walk Alone[/b][/color][/size]
Hamulec
Witam
Wygląda mi to na zapowietrzenie. Spróbuj odpowietrzyć to koło które ma mniejszą siłę hamowania. Jeśli bębny oraz szczęki masz w dobrym stanie to powinno rozwiązać problem.
Pozdrawiam.
Wygląda mi to na zapowietrzenie. Spróbuj odpowietrzyć to koło które ma mniejszą siłę hamowania. Jeśli bębny oraz szczęki masz w dobrym stanie to powinno rozwiązać problem.
Pozdrawiam.
Jacek R.
- tympy mechanik
- Forum Master
- Kontakt:
ja też proponuje odpowietrzyc tak jak kolega wyżej bo jesli sprawdzałes na zdjetym bębnie to nawet jesli jest zapowietrzone to cylinderek bedzie na oko pracował ok jeszcze moze byc tak ze masz 2 różne cylinderki jesli dobrze pamietam były 17mm i 19mm srednica tłoczka to moze byc tez taki problem moge sie mylic z tą srednica daj znac jak sprawdzisz
- tympy mechanik
- Forum Master
- Kontakt:
od tego jest automatyczna korekcja odstepu szczęk (klin na sprężynce) do bębnatympy mechanik pisze:jeden jest nowszy czyli lepiej przylega srednice bebnów musi byc identyczna nie mam juz wiecej pomysłów
abpel mi to wygląda na zapchany jeden przewód sztywny a dokładnie lewe koło
dobrze by było rozłączyć cylinderek od przewodu i przepłukać układ płynem
Ostatnio zmieniony śr kwie 15, 2009 12:24 przez misiek, łącznie zmieniany 2 razy.
...