Interfejs diagnostyczny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Interfejs diagnostyczny
witam na allegro mozna kupic interface diagnostyczny za okolo 100-150 zl zdecydowalismy sie z kumplem kupic takie cacko bo dobija mnie jezdzenie do mechanika ktory podlaca u siebie kompa i mi bledu usuwal itd ( 50 zl za podpiecie do kompa ), dlatego mam pytanie co mozecie poradzic ktory kupic ? czy jesli jest na odb2 i odb1 to kazdy jest ok ? i kolesjne pytanie jakbyscie zmieli jakies programy do tego podobno najbardziej popularnym jest vag 29 to tez dajcie znac obojetnie czy na gg, maila czy tu pozdrawiam dzieki
Ostatnio zmieniony ndz lis 04, 2007 18:45 przez phoenixgold, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
jest, zobacz na górze
tu masz link:
http://forum.vwgolf.pl/search.php?sid=4 ... 410d7a9d2f
ktos na forum dobra instrukcje zamiescil:
http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf
tu masz link:
http://forum.vwgolf.pl/search.php?sid=4 ... 410d7a9d2f
ktos na forum dobra instrukcje zamiescil:
http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf
-
- Nowicjusz
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja kupiłem z aukcji allegro tego pana jestem bardzo zadowolony, udalo mi się ustalić przyczynę palenia się kontrolki airbag i usunąć usterkę. Jeśli już kupisz to daj na prywatna wiadomść do mnie, podeśle programiki jakieś i jakieś wskazówki. Pozdrawiam
[ Dodano: 01 Lis 2007 13:23 ]
aha, ten interfejs jest na COM, jeśli nie masz tego złącza w swoim kompie, na innej jego aukcji jest wersja na usb, nieco droższa lub możesz kupić przejściówke z usb na com
[ Dodano: 01 Lis 2007 13:23 ]
aha, ten interfejs jest na COM, jeśli nie masz tego złącza w swoim kompie, na innej jego aukcji jest wersja na usb, nieco droższa lub możesz kupić przejściówke z usb na com
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dzięki Shift zgłoszę się napewno.
Najpierw to muszę zobaczyć jakie ja wogóle mam wtyczki w tym swoim MK3.
A dpiero to zrobie po niedzieli bo teraz w domu nie jestem.
Wtedy będe pytał konkretniej
Aha jeszcze pytanie takie mam.
Coś mi ten poprzedni właściciel mówił że jak był w serwisie to mu powiedzieli "że vag komputera nie widzi ,bo to jakaś wersja z komputerem za,czy pod,czy nad ,błotnikiem"-nie wiem ,nie słuchałem go zabardzo bo gość taki trochę przybity był widać w sprawach technicznych(mogłem coś pokręcić).
Może ktoś wie o co mu mogło chodzić?
Najpierw to muszę zobaczyć jakie ja wogóle mam wtyczki w tym swoim MK3.
A dpiero to zrobie po niedzieli bo teraz w domu nie jestem.
Wtedy będe pytał konkretniej
Aha jeszcze pytanie takie mam.
Coś mi ten poprzedni właściciel mówił że jak był w serwisie to mu powiedzieli "że vag komputera nie widzi ,bo to jakaś wersja z komputerem za,czy pod,czy nad ,błotnikiem"-nie wiem ,nie słuchałem go zabardzo bo gość taki trochę przybity był widać w sprawach technicznych(mogłem coś pokręcić).
- tomyart
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no właśnie, mam podobne pytanie, czy to prawda ze starsze roczniki mk3 jak i VAG-i na USB nie bardzo chcą się łączyć?? bo gdzieś na forum widziałem takie opinieflatron316 pisze:Aha jeszcze pytanie takie mam.
możesz podstawić pod auto stacjonarny komputer
[ Dodano: 01 Lis 2007 17:47 ]
[ Dodano: 01 Lis 2007 17:51 ]
[ Dodano: 01 Lis 2007 17:47 ]
jak poniżej 93 roku to dwie małe po dwa piny, jak powyżej 93r to taką dużą w której też tylko cztery piny są aktywne. Ten interfejs, który mam ma wyjście z czterech kabelków, każdy zakończony pinem, więc można wpiąć pod dowolną kostke.flatron316 pisze:Najpierw to muszę zobaczyć jakie ja wogóle mam wtyczki w tym swoim MK3
[ Dodano: 01 Lis 2007 17:51 ]
Problem tkwi zdaje się we wtyku usb, pod COMem jest ok, można kupić interfejs na COMa i przejściówke usb (która emuluje com) jeśli się nie ma COMA w compie.tomyart pisze:zy to prawda ze starsze roczniki mk3 jak i VAG-i na USB nie bardzo chcą się łączyć??
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
To 92 silnik ABS 1,8 wesja GTjak poniżej 93 roku to dwie małe po dwa piny, jak powyżej 93r to taką dużą w której też tylko cztery piny są aktywne. Ten interfejs, który mam ma wyjście z czterech kabelków, każdy zakończony pinem, więc można wpiąć pod dowolną kostke.
A gdzie ich szukać ? tam koło popielniczki gdzieś?