wyciek oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wyciek oleju
posiadam golfa 1.4 16v i mam z nim problem wyciekl mi olej ze skrzyni biegów nie zauwarzylem zadnych uszkodzen czy moze mi ktos pomoc,moze juz sie ktos spodkal z takim przypadkiem.Mechanik stwierdzil ze cieknie gdzies miedzy silnikiem a skrzynia,za pomoc z gory wielkie dzieki
ja miałem też podobny przypadek. od ok 5 miesięcy kapie mi z pod spojenia silnika ze skrzynią - 3,4 kropelki po nocy. tragedii nie było. mechanik uznał ze to uszczelniacz wału. uznałem że to naprawie przy okazji wymiany oleju a narazie bede dolewał....3 dni temu nagle wyskoczyła mi 5. bardzo sie zdziwiłem bo 2 miesiące temu mechanik dolewał mi olej, ale zmieściło mi się tylko ok 0,100 l. doleałem ok litr oleju i zaczęło sie to wszystko jakoś kręcić... na górze skrzyni znajduje się śruba z kuleczką a pod nią tryby. po odkręceniu śruby - były zardzewiałe..... dolałem olej przez tą śrubę (nie jestem pewien czy to dobre miajsce) dziś na parkingu ukazała sie duża plama oleju ok 30 cm średnicy. nie jestem pewien czy to moja czy jakiegoś poprzednika ale zaraz sprawdze co sie dzieje teraz. jak macie jakieś rady - prosze o pomoc