Witam, jestem nowym użytkownikiem tego forum a także golfa.
Mam kilka pytań. Kupiłem niedawno golfa 3 gti na sportowym zawieszeniu i niskoprofilowanych szerokich oponach. Niestety jak wszyscy wiemy, nie jest to auto na polskie drogi. Nie zamierzam tym autem brać udziału w wyścigach, natomiast chcę je normalnie użytkować. Gdy usiądą z tyłu 2 lub 3 osoby to nawet na małej dziurze blacha nacina oponę. Z przodu mam sportowe amortyzatory, które są już na wykończeniu, także zamierzam je zmienić na normalne? czy to pomoże? z tyłu mam raczej normalne amorki, czy to dlatego obciera? Co mogę zrobić aby to zmienić? Widziałem ze z tyłu mam założone dystanse, nie próbowałem ich zdejmować, ale nie wiem czy opony sie na tyle schowają zeby nie haczyć o nadkole oraz czy nie bedzie wtedy zawadzac o nadkole w srodku. Co mi radzicie żebym zrobił, aby to auto mogło służyć do normalnego użytku, oczywiście biorąc pod uwagę, żeby nie straciło na wyglądzie. Serdeczne Dzięki
Zawieszenie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- emsikemsik
- Mały gagatek
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
do krótszych sprezyn musisz kupić amory o krótszym skoku, seryjne długo ci nie wytrzymająAdiQ90 pisze:Z przodu mam sportowe amortyzatory, które są już na wykończeniu, także zamierzam je zmienić na normalne?
kupić używany zawias seryjny najprostrze rozwiązanieAdiQ90 pisze:Co mi radzicie żebym zrobił, aby to auto mogło służyć do normalnego użytku
bez tego się niestety nie obejdzieAdiQ90 pisze:żeby nie straciło na wyglądzie