sprzęgło - czy już się kończy?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- panzerwagen_wom
- Nowicjusz
sprzęgło - czy już się kończy?
Witam
Mam pytanie. Czy jeżeli sprzęgło w golfie IV sdi łapie dość wysoko to jest to objaw zużycia?
Mam pytanie. Czy jeżeli sprzęgło w golfie IV sdi łapie dość wysoko to jest to objaw zużycia?
Ostatnio zmieniony ndz mar 01, 2009 19:26 przez panzerwagen_wom, łącznie zmieniany 1 raz.
mało wiem ale golfa chcę
Re: sprzęgło - czy już się kończy?
raczej jak bierze w podłodzepanzerwagen_wom pisze:Witam
Jeżeli linka jest z samo regulatorem to może być wina uszkodzonego samo regulatora w lince który się zacina , u mnie tak było , zależy jak się zacinał , raz przez tydzień sprzęgło brało od podłogi, raz tydzień brało bardzo wysoko i miałem poślizg, objawy jak przy kończącym się sprzęgle , zobacz czy regulator linki się nie zacina czy się ściska na sprężynie regulacji. U mnie się zacinał, wymieniłem linkę i teraz bierze sprzęgło tak jak powinno. Posprawdzaj samo regulator nic to nie kosztuje:) na początek.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
bez przesady, mi sie wydaje ze tak nie powinno być ale zgodze sie ze jak sie nie ślizga to na razie spoko ale wg mnie jesli łapie wysoko a wszystko inne sprawne tzn płynu hamulcowego dość to tak to objaw zuzyciaw golfach to norma że tak wysoko bierze.Ostatnio jak pomagałem koledze w kupnie to miałem okazję sobie kilkoma pojeździć wszystkie tak brały u mnie też tak jest Jak się nie ślizga to nie przejmuj się