Słabe hamulce :/ twardy pedał na postoju - ledwo hamuje.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
Słabe hamulce :/ twardy pedał na postoju - ledwo hamuje.
Witam was, mam problem z hamulcami otóż dwa dni temu jadąc rozsypalo mi sie lozysko w tylnim kole, dojechalem do domu jakos ledwo ale takie bylo gorące ze az para leciala !!
aaa śmierdzialo, wymienilem te łozyska, i wczoraj zauważylem ze jak chce zapalicauto to pedal od hamulca jest twardy i nie hamuje :/ gdy odpale to pedał schodzi lecz słabe są hamulce, nawet na sztorc nie zahamują, Czy to wina zapowietrzenia?
aaa śmierdzialo, wymienilem te łozyska, i wczoraj zauważylem ze jak chce zapalicauto to pedal od hamulca jest twardy i nie hamuje :/ gdy odpale to pedał schodzi lecz słabe są hamulce, nawet na sztorc nie zahamują, Czy to wina zapowietrzenia?
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jeżelipo odpowietrzeniu nie będzie efektu to pozostaje sprawdzenie manszetek i gumek w zaciskach i dopiero wymiana płynu - po zagotowaniu płyn traci swoje właściwości a na tym bym nie oszczędzał bo to bezpieczeństwo twoje a i nie tylko.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
-
- Użytkownik
wielblad2, dzieki. zgadzam się...
Jak wszystko uda mi sie zrobic to porozdaje wam plusiki za pomoc,
od 15:30 akcja odpowietrzanie
[ Dodano: 09 Kwi 2009 20:32 ]
ręce opadają, siedzialem z tymi hamulcami 3godziny i zero rezulatów odpowietrzalem po kolei i nic nie było idealnie prosto mozna by powiedziec ze krzywo stał jeszcze bede musial w garazu na 4 klocki postawić i replay.... :/
Jak wszystko uda mi sie zrobic to porozdaje wam plusiki za pomoc,
od 15:30 akcja odpowietrzanie
[ Dodano: 09 Kwi 2009 20:32 ]
ręce opadają, siedzialem z tymi hamulcami 3godziny i zero rezulatów odpowietrzalem po kolei i nic nie było idealnie prosto mozna by powiedziec ze krzywo stał jeszcze bede musial w garazu na 4 klocki postawić i replay.... :/
-
- Użytkownik
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
pompe sie odpowietrza ?:) to przeciez to samo sie dzieje jak dzialasz z odpowietrznikamiwielblad2 pisze:Kolejność w porządku teraz pompa tak jak koła od końca w stronę serwa przy każdej rurce.
kasztan_TDI, wymieniles płyn czy ten sam ? zeby dobrze było odpowietrzeone potrzebne jest ok 1 litra płynu, na zgaszonym silniku. wszedzie piszesz ze odpowietrzales, , mamnadzieje ze nie robiles tego sam ?
[ Dodano: Pią Kwi 10, 2009 9:50 am ]
no chyba ze masz ABS, to trzeba na odpalonym:)
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!