dziwny dzwięk pompy wody ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
dziwny dzwięk pompy wody ??
przy obrotach rzedu ok 1100 słychać pompę wody z tego co mówi mechanik który jezdzi vento.Powiedział mi ze ma to samo i ze sie tym nie mam przejmować.Słychać jeszcze taki świst ale to juz na wyzszych obrotach.
Jest sie czym martwić ??
Jest sie czym martwić ??
- kamien11985
- Użytkownik
- Kontakt:
olo666
Wiec glosna praca pompy wody swiadczy o jej duzym przebiegu lozyskowanie tej oto pompki jest juz przytarte czym to swiadczy twoja fura moze zaczac tracic plyn chlodzacy na skutek luzu na walku pompy lub jej calkowite uszkodzenie Wiec co dalej ztym sugeruje wymiane lecz nie odrazu na wczoraj pompa moze wytrzymac dzien miesiac rok powolutku kup pompke sprawdz stan plynu chlodzacego jest wtym celu tester i powoli ustalic termin wymiany u mechanika!
Wiec glosna praca pompy wody swiadczy o jej duzym przebiegu lozyskowanie tej oto pompki jest juz przytarte czym to swiadczy twoja fura moze zaczac tracic plyn chlodzacy na skutek luzu na walku pompy lub jej calkowite uszkodzenie Wiec co dalej ztym sugeruje wymiane lecz nie odrazu na wczoraj pompa moze wytrzymac dzien miesiac rok powolutku kup pompke sprawdz stan plynu chlodzacego jest wtym celu tester i powoli ustalic termin wymiany u mechanika!
- Paweł Marek
- V.I.P.
Płyn jest raczej pompa nie ma wycieku.Tylko tak jak pisałem na obrotach ok 1100 słychać takie jęczenie raczej tylko wtedy jak silnik schodzi z obrotów.Np jak dojezdzam do świateł i zmieniam na luz.Nie jestem pewny czy to pompa ale tak mi mechanik powiedział.I przy okazji słychać jeszcze takie cykanie w silniku chyba to jest norma silnika RP ??
- kamien11985
- Użytkownik
- Kontakt:
nie wiem czy masz wspomaganie ale pompa wspomagania jest koło pompy wody też ma łozysko które moze paść a nad pąpą wody jest (przynajmniej u mnie) alternator która ma też łożyska lubiace szumieć wiem jak to sie odbywało u mnie najpierw wymieniłem łożyska na alternatorze a potem doszedłem do tego że to pompa wodna która nie ciekła jak w twoim przypadku
www.opolskiVAG.pl