Witam serdecznie tak jak w temacie,przeczytalem mase postów ,wiem ze najprostszym rozwiazaniem jest udac sie do mechanika ktory napewno mi pomoze,jednak narazie chciałem zasięgnać waszej opinii. Otóz mam nastepujacy problem. Od momentu odwilży zauważyłem w moim golfie pare niepokojących objawów:
1. uciekający płyn chłodniczy, ilośc zalezy od stylu jazdy, jadac na trasie 150-160 szybko przyspieszając po około 100 km uciekło mi 0,5 litra płynu natomiast jezdzac delikatnie po mieście rowniez robiac te 100 km dolewam plynu raz na tydzien , półtora, czy to oznacza uszczelke, czy moze nagrzewnice
2. woda pod wycieraczka od strony kierowcy- na 90% obstawialbym wted wyzej wymieniona uszczelke ,jednak zauwazylem ze klima niezbyt dobrze dziala, chodzi o to ze czasami ma odbicia i mimo utawienia na temperature najwyższą leci chlodne powietrze przy rozgrzanym silniku,a dwa ze mam mokro pod wycieraczka, obstawiam albo nagrzewnice albo puszke pod podszybiem. co ciekawe mocno lalem wode na podszybie i przelecialo ale doslownie pare kropel pod oslona pod kierownica,potem juz nic.
wiem ze moj post jest chaotyczny,ale po prostu naraz zebralo sie tyle objawow ze dostaje krecka i nei wiem za co sie zabrac. bardzo serdecznie prosze porady ,jakies spostrzezenia bo z moja "laicka" wiedzą wyciagnieta z postow z forum zachodze w glowe co to moze byc. dziekuje z gory.
Woda w kabinie, uciekający płyn chłodniczy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Woda w kabinie, uciekający płyn chłodniczy
Ostatnio zmieniony wt kwie 07, 2009 13:06 przez obscure84, łącznie zmieniany 3 razy.
- Lukasz_mk2
- Forum Master

na samym początku radził bym popatrzeć pod podszybie - zbierają się tam liście zatykają odpływ i woda leci do środka, co do płynu chłodniczego to wypadało by zajrzeć w okolice nagrzewnicy. Nie napisałeś czy woda pod wycieraczkami jest płynem chłodzącym czy wodą. Najlepiej sprawdź to będzie prościej znaleźć przyczynę.
hmm jesli chodzi o podszybie nie widze tam zalegajacej wody,a co do wilgoci dywanika to wg mnie zwykla woda, nie czuc specyficznego zapachu plynu chłodniczego. jakie są objawy zesputego korka zbiornika wyrównawczego? myślałem czy od tego nie zaczac , tymbardziej ,ze na zbiorniku sa 3 biale zacieki.
Ostatnio zmieniony wt kwie 07, 2009 17:55 przez obscure84, łącznie zmieniany 2 razy.