Problem z elektrycznymi szybami (przekaźnik)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

gomi
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z elektrycznymi szybami (przekaźnik)

Post autor: gomi » pn kwie 06, 2009 16:00

Witam
Niedawno stałem się postadaczem Golfa 3 2,0 GTI. Autko sprawuję się bardzo dobrze.
Szukałem i czytałem troszkę podobnych tematów jednak nic nie znalazłem, dlatego postanowiłem zakłożyc nowy.

Mam problem z szybami, który polega na tym, że podczas nasiakania na przycisk otwierający szybę kierowcy słychać tylko ciche zgrzyty(silniczka?), tak jakby chciało się otworzyć, ale nie mogło. Szyba po stronie pasażera działa bez zarzutów.

Zastanawiam się czy nie jest to wina samego przekaźnika(od strony kierowcy), ponieważ po otwarciu szyby od strony pasażera mogę ją dokmąć właśnie za pomocą przycisków od strony kierowcy...jednak zamyka ona się niezależnie od tego czy naciskam w góre czy w dół. Od strony kierowcy otwierać niestety już jej nie mogę. Dlatego podejrzewam, że mógł paść układ do sterowania szybami(ta mała kosteczka).

Proszę o pomoc, badź jakiekolwiek wskazówki.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn kwie 06, 2009 19:55 przez gomi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Piotrek89
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Piotrek89 » pn kwie 06, 2009 16:08

Mozliwe ze to przekaznik, najlepiej rozbierz dzwi bo moze tylko sie cos zacielo albo wytarla sie zembatka na silniczku tak jak u mnie bylo. A moze cos z lewym przyciskiem? zamien je i sprawdz

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”