przegralem z kraweznikiem HELP MK2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
przegralem z kraweznikiem HELP MK2
tak jak w temacie, przy malej predkosci przywalilem w kraweznik miska olejowa i ogolnie spodem.Efektem czego jest zagnieciona miska, lekko przestawiona pompa wspomagania i urwane mocowanie rurki wchodzacej to pompy( miska mnie nie przeraza, mocowanie zrobilem i jest ok) a to co mnie bardzo niepokoi:
1, dzwignia biegow w pozycji luz jes przesunieta w prawo, nie wchodzi 5 bieg i ciezko 2
2 cos sie dzieje ze sprzegłem bierze od samej podlogi i po kilku cm juz czuc ze to koniec i juz ciagnie na 100%
3 i najgorsze ze sa strasznie wibracje w srodku, nie wiem czy poduszka silnika ta z tylu nie nawalia, tylko nie wiem jak to sprawdzic , szarpie strasznie, podejrzewalem
Pomocy bo jezdze jak na wibratorze i to jeszcze na IV biegach !!! Jedno jest pewne kraweznik mi wyskoczyl 35Km od domu i mimo tego uszkodzenia bez wspomagania dojechalem do domu!!! VW jest niesmiertelny !!!
1, dzwignia biegow w pozycji luz jes przesunieta w prawo, nie wchodzi 5 bieg i ciezko 2
2 cos sie dzieje ze sprzegłem bierze od samej podlogi i po kilku cm juz czuc ze to koniec i juz ciagnie na 100%
3 i najgorsze ze sa strasznie wibracje w srodku, nie wiem czy poduszka silnika ta z tylu nie nawalia, tylko nie wiem jak to sprawdzic , szarpie strasznie, podejrzewalem
Pomocy bo jezdze jak na wibratorze i to jeszcze na IV biegach !!! Jedno jest pewne kraweznik mi wyskoczyl 35Km od domu i mimo tego uszkodzenia bez wspomagania dojechalem do domu!!! VW jest niesmiertelny !!!
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- MichalMys1
- Mały gagatek
Przy jakiej prędkości walnałeś w krawęznik??Ja ostatnio tez miałem takie spotkanie przy ok 50 km/h.Naszczeście jest tylko mała rysa na misce olejowej , no ale felga rozwalona w pył. Ten golfik jest jak czołg-uderzenie było nawet mocne -a jezdze nim bez problemów -nie robiłem nawet zbieżności(nic nie ściąga), wyminiłem tylko felge.Jednak przy 100km/h czuc lekkie drgania , wydaje mi sie ze to moze byc uszkodzona opona
[ Dodano: Nie Sty 01, 2006 18:34 ]
Aha ,czasem czuć na padele gazu lekkie wibracje-co to może być??
[ Dodano: Nie Sty 01, 2006 18:34 ]
Aha ,czasem czuć na padele gazu lekkie wibracje-co to może być??
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ja wstyd sie przyznac ale sadzilem ze przejade przez trawnik a to byl kraweznik predkosc mala , a straty dlatego takie spore bo mam troszke obnozone autko i jak dostalo to wszystko, uderzylem centralnie przodem jak na czolowce
zauwazylem jeszcze jeden objaw , wibracje sa tylko jak jade do przodu a jak na wstecznym to cisza, wiec podejrzewam poduszke tylko teraz nie wiem ktora z przodu czy z tylu?? w ktora strone szarpie silnik jak jade do przodu a w ktora jak do tylu????Aha i co z tymi biegami?? czemu mam tylko IV i drazek ejst przekrzywiony??Pomocy!!!
zauwazylem jeszcze jeden objaw , wibracje sa tylko jak jade do przodu a jak na wstecznym to cisza, wiec podejrzewam poduszke tylko teraz nie wiem ktora z przodu czy z tylu?? w ktora strone szarpie silnik jak jade do przodu a w ktora jak do tylu????Aha i co z tymi biegami?? czemu mam tylko IV i drazek ejst przekrzywiony??Pomocy!!!
-
- Forum Master
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie pamietam jak to bylo z ta skrzynia wczesniej ale teraz jak sciagnalem kolo lewe i widze skrzynie to ona jest tak moze 2cm od podluznicy pod nia, nie wiem czy to tak powinno wygladac?? na podluznicy od spodu jest lekki slad jakby skrznia a wlasciwie ten sam dekielek sie obijal o nia teraz nie wiem ktora poduszke podejrzewac, jedni mowia ze ta za silnikiem kolo kolektora , inni mowia ze ta przy rozruszniku a teraz jeszcze ta kolo skrzyni.Orientuje sie ktos moze w cenach poszczegolnych łap?? tak na wszelki wypadek?
-
- Forum Master
- VWąski
- Mały gagatek
- Kontakt:
witam
miałem podobny problem...
http://forum.vwgolf.pl/tematy2/wylecielismy-vt29231.htm
sprawdź 'łapy'
miałem podobny problem...
http://forum.vwgolf.pl/tematy2/wylecielismy-vt29231.htm
sprawdź 'łapy'
..::NIECH MOC GOFERÓW BĘDZIE Z WAMI::..
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
dzieki koledzy, juz zrobilem, jednak lapa od silnika byla urwana, pekla w polowie i ta czesc co zostala przy silniku spadla na poloske i troszke sie ja wytarla ale bedzie dzialac,wszystko juz ok , dzieki wszystkim za pomoc co do V tki to juz jest ale najfajniejsze moje zdziwienie bylo jak wrzucam wsteczny a on do przodu jedzie i tak kilka razy pod rzad, zdjalem mieszek i bez mieszka jest ok zakladam i znowu na niby wstecznym niby do przodu gdzies cos mu tam nie pasowalo , i samo zniklo wszystkim po punkciku za zainteresowanie
-
- Forum Master