Witam!
Od dłuższego czasu mam problem z przesuwaniem fotela pasazera - tzn. zacina sie w momencie gdy zostanie przesunięty maksymalnie do tyłu.
Fotel wymontowałem, podejrzewam że będzie trzeba wymienić w nim ślizgi jednak nie podoba mi się również jego mocowanie (zaznaczylem je kółkiem na zdjęciu).
Czy to nie powinno być bardziej proste, tzn. nie az tak mocno przechylone do przodu ?
Mocowanie fotela
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przesmaruje, jednak fotel zacina sie tak mocno ze trzeba czasem uzyc naprawde sporo sily aby go ruszyc z miejsca. Zauwazylem również ze w fotelu zaczely sie nacinac rowki w tej aluminiowej czesci ktora jest przesuwana po prowadnicy. I wyglada to tak jak by wlasnie wcisnieta prowadnica w te wytarte aluminiowe rowki powodowała zacieranie. Dlatego myślałem ze wszystkiemu winne to mocowanie fotela widoczne na zdjęciu.
A wiec wymienilem rolki, oraz slizgi. Wyczyscilem prowadnice w których one sie znajduja i przesmarowalem na nowo. Jak sie okazalo niepotrzebnie, gdyz nie zmienilo to nic.
Mocowanie ktorego zdjecie umiescilem w pierwszym poscie jest przekrzywione. One musi byc pod katem prostym wzgledem podlogi, a wiec wyprostowalem i teraz juz wszystko gra.
Dzieki za chec pomocy, temat uwazam za zamkniety.
Mocowanie ktorego zdjecie umiescilem w pierwszym poscie jest przekrzywione. One musi byc pod katem prostym wzgledem podlogi, a wiec wyprostowalem i teraz juz wszystko gra.
Dzieki za chec pomocy, temat uwazam za zamkniety.