brak mocy...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
brak mocy...
Witam,dzis pierwszy raz wyprowadzilem moja golfine na spacer.. wszystko pieknie ,cacy ale cos niechce jechac za bardzo. przed sezonem wymienilem świece, podstawke pod gaźnik jutro mam wymienic kable WN. gdy np. jade 40 na trójce i dodaje gazu, szarpie samochodem i bardzo powoli sie rozpedza, ana innych biegach też brakuje dynamiki. co to moze byc?? rozregulowany gaźnik, kable zapłonowe?? nie mam niestety obrotomierza i nie wiem dokladnie jakie mam obroty... pozdrawiam i licze na odpowiedz
swiderek
najpierw popatrz jaki masz filtr powietrza , jeśli jest czysty to odkręć całkowicie korek zbiornika paliwa , i tak się przejedź , może to coś da
Ostatnio zmieniony śr kwie 01, 2009 16:33 przez miś fazi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
wg K.Trzeciak Świece zapłonowe wyd.WKLZakopcone świece
Przyczyny:
• zbyt bogata mieszanka, wynikająca z niewłaściwego ustawienia gaźnika, bardzo zanieczyszczonego fi Itru powietrza, częstego i długotrwałego uruchamiania ssania długiej pracy silnika na biegu jałowym
• zbyt zimna świeca nie osiąga temperatury samooczyszczania,
• opóźniony zapłon,
• zużyte styki przerywacza, uszkodzony kondensator lub cewka.
cementowy_jas pisze:wg K.Trzeciak Świece zapłonowe wyd.WKLZakopcone świece
Przyczyny:
• zbyt bogata mieszanka, wynikająca z niewłaściwego ustawienia gaźnika, bardzo zanieczyszczonego fi Itru powietrza, częstego i długotrwałego uruchamiania ssania długiej pracy silnika na biegu jałowym
• zbyt zimna świeca nie osiąga temperatury samooczyszczania,
• opóźniony zapłon,
• zużyte styki przerywacza, uszkodzony kondensator lub cewka.
Tylko on ma jedną zakopconą , w przypadku tych usterek powinno zakopcić wszystkie