Nie działa wsteczny bieg!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Nie działa wsteczny bieg!!!!
witam moje autko to golf III 1.8 i od pewnego czasu mam problem z wstecznym biegiem
to znaczy gdy wbije wsteczny bieg i puszczam pedał sprzęgła na stepuje zgrzyt i i delikatnie samochód rusza a następnie jest szarpnięcie i koniec autko stoi wogule nie ciągnie i dodam żę w tym czasie nie ma żadnych zgrzytów a po za tym wszystkie biegi do przodu chodzą elegancko , wiec może ktoś wie co to może być ile to może kosztować taka naprawa bardzo prosze o pomoc nie wiem co mam robić!!!!!!
to znaczy gdy wbije wsteczny bieg i puszczam pedał sprzęgła na stepuje zgrzyt i i delikatnie samochód rusza a następnie jest szarpnięcie i koniec autko stoi wogule nie ciągnie i dodam żę w tym czasie nie ma żadnych zgrzytów a po za tym wszystkie biegi do przodu chodzą elegancko , wiec może ktoś wie co to może być ile to może kosztować taka naprawa bardzo prosze o pomoc nie wiem co mam robić!!!!!!
Pioterek
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ale wsteczny bieg nie ma synchronizatora to jest tylko małe kółeczko zębate wskakujące miedzy 2 inne większemiś fazi pisze:zużyte sprzęgło przesuwne synchronizatora lub zużyte pieski , albo pęknięte pierścienie podtrzymujące , tak czy owak bez rozebrania skrzyni chyba sie nie obejdzie
może to koło zazębiające straciło kilka zębów lu cos z tzw, wodzikami!
ale i tak musi rozebrać skrzynie!
ciężko określić koszty naprawy
Ostatnio zmieniony śr kwie 01, 2009 20:30 przez raf1al, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
raf1al pisze:ale wsteczny bieg nie ma synchronizatora to jest tylko małe kółeczko zębate wskakujące miedzy 2 inne większemiś fazi pisze:zużyte sprzęgło przesuwne synchronizatora lub zużyte pieski , albo pęknięte pierścienie podtrzymujące , tak czy owak bez rozebrania skrzyni chyba sie nie obejdzie
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ale gdyby było uszkodzone to co pokazałeś to nie miał by tez 1 i 2 biegu chyba ze sie mylę!miś fazi pisze:[url=http://images38.fotosik.pl/92/02af037491daf0c1m.jpg]Obrazek[/URL]raf1al pisze:ale wsteczny bieg nie ma synchronizatora to jest tylko małe kółeczko zębate wskakujące miedzy 2 inne większemiś fazi pisze:zużyte sprzęgło przesuwne synchronizatora lub zużyte pieski , albo pęknięte pierścienie podtrzymujące , tak czy owak bez rozebrania skrzyni chyba sie nie obejdzie
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
miś fazi pisze:[url=http://images49.fotosik.pl/96/19668fb32f721520m.jpg]Obrazek[/URL]
nie będę sie kłócił ale miałem skrzynie rozebrana i jakoś tam synchronizatora na wstecznym nie widziałem! ale mogę sie nie znać?
ale jeśli jest synchro to sprobuj wbić wsteczny jak sie auto lekko toczy