Mam następujący problem: kupiłem używany silniczek wycieraczki tylnej ponieważ mój sie popsuł i wszystko działa tylko... kręci sie w drugą stronę
Silniczek wycieraczek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Silniczek wycieraczek
Witam!
Mam następujący problem: kupiłem używany silniczek wycieraczki tylnej ponieważ mój sie popsuł i wszystko działa tylko... kręci sie w drugą stronę
i zamiat wycierac szybę gdybym założył ramie wycieraczki wycierałby klapę... Jak to możliwe?
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
Właśnie to nie to... chodzi o to ze normalnie ramie wycieraczki zakłada się tak, że jest po prawej stronie szyby i nie da się odwrotnie. czyli silniczek powinien kręcić w lewo żeby wycierać szybę a on kręci w prawo... może kabelki są zamienione? Bo chwile przed tym zmieniałem klapę i może ma coś odwrotnie?
[ Dodano: 31 Mar 2009 23:55 ]
Ok, doszedłem o co chodzi... To jest silniczek od Audi A3. Niby takie same, są sprzedawane jako to samo ale audi ma wycieraczke po drugiej stronie. Orientuje się ktoś czy da sie zmienić kierunek obrotu?
[ Dodano: 31 Mar 2009 23:55 ]
Ok, doszedłem o co chodzi... To jest silniczek od Audi A3. Niby takie same, są sprzedawane jako to samo ale audi ma wycieraczke po drugiej stronie. Orientuje się ktoś czy da sie zmienić kierunek obrotu?