nie świecą lampki w drzwiach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie świecą lampki w drzwiach
Witam!
mam taki problem: kupowałem auto nie świeciła lampka w drzwiach pasażera tzn zapalała się dosłownie na sekunde po otwarciu drzwi i gasła, wczoraj przestała mi świcić lampka w drzwiach kierowcy i ona nie zapala się nawet na sekunde żarówki są dobre nie przepalone.
co to może być jest jakiś pstryczek kiedy drzwi się otwiera czy coś innego to jest????
mam taki problem: kupowałem auto nie świeciła lampka w drzwiach pasażera tzn zapalała się dosłownie na sekunde po otwarciu drzwi i gasła, wczoraj przestała mi świcić lampka w drzwiach kierowcy i ona nie zapala się nawet na sekunde żarówki są dobre nie przepalone.
co to może być jest jakiś pstryczek kiedy drzwi się otwiera czy coś innego to jest????
Ostatnio zmieniony pt mar 27, 2009 14:45 przez darko_ch, łącznie zmieniany 1 raz.
- Fenomen89
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tak, to jest szalenie lubiany przez wszystkich posiadaczy golfa mikrowlacznik.darko_ch pisze: jakiś pstryczek kiedy drzwi się otwiera
psuje sie i to nagminnie, wymiana jest stosunkowo trudna
zazwyczaj sa tam zimne luty, ktore wystarczy przelutowac, a jak nie pomoze to trzeba wymienic caly mikrowlaczni (ktory nie jest dostepny jako ori zamiennik) trzeba kupowac caly zamek w ASO. sa jednak zamienniki odpowiednie, zn pasujace pod ten co jest tutaj, ostatnio sie kilka pojawilo na allegro (sam zakupilem 3 )
zapewne nie działa CI oswietlenie wnetrza i brzeczyk od swiatel no i do tego alarm
ps. temat walkowany duuuzo razy na forum szukajka nie boli
tutaj masz instrukcje co z tym zrobic - http://www.taligentx.com/passat/mainten ... mechanism/
cos a'la to - http://allegro.pl/item586356880_mikrowl ... ostyk.html
Ostatnio zmieniony pt mar 27, 2009 15:42 przez Fenomen89, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dzordz-VwBora
- Ma gadane
- Lokalizacja: Newcastle Upon Tyne - UK / Modliborzyce (Lubelskie)
- Kontakt:
heh miałem ten sam problem tyle, że w swojej Borze.
Ale Podobno to się lubi często psuć w każdym modelu w to wyposażonym
U mnie dokładnie nie pamiętam co tam było... chyba przetopiły się jakieś wtyczki czy kabelki.
Tu jak kolega wyżej pisał na allegro czasem wrzucają takie rzeczy musisz być czujny
Ale Podobno to się lubi często psuć w każdym modelu w to wyposażonym
U mnie dokładnie nie pamiętam co tam było... chyba przetopiły się jakieś wtyczki czy kabelki.
Tu jak kolega wyżej pisał na allegro czasem wrzucają takie rzeczy musisz być czujny
Morał z historii krótki, lecz nie wszystkim znany... Jak nie ma warunków nie zapier*alamy! :)
Because life is too short to drive boring cars.
Because life is too short to drive boring cars.
- Fenomen89
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
to zimne luty, jak nie mikrowlacznik, ale chyba lepiej kupic go (7zeta) niz ponownie sie babrac z ta cala zabawa w rozbieranie drzwi...darko_ch pisze:oświetlenie działa w aucie we wnętrzu brzęczyk świateł też, dioda w drzwiach mruga po zamknięciu samochodu ostatnio zamarzł mi zamek i psiknąłem jakimś odmrażaczem może przez to sie tak zrobiło?? i lampka pasażera zapoala się na sekunde po otwarciu
Robiłem już zamki w moim Passacie i z kolegą w Audi A6. W sumie to taki sam badziew. U mnie było ciekawie, bo mikrostyk był OK, tylko jeden z kabelków zalany w plastiku nie był poprawnie przylutowany, ktoś, kto to kontrolował (a może nie) to . Roboty troszkę jest, ale nic za darmo.
pzdr
zyggy
pzdr
zyggy
pzdr
zyggy
zyggy
Hej. JA mam pytanie odnośnie tego mikrostyka. Jak go najlepiej jest go zamocować. Ja wczoraj wymieniłem na nowy i działało przez parę minut a potem powtórka z rozrywki. Nie świeci mi się lampka w drzwiach, nie działa brzęczek itp. JA przykleiłem go na klej i to na dodatek na Super glue. Czy może ktoś mi poradzić jak zrobić aby było dobrze! Chce powiedzieć również że nie sprawdzałem zimnych lutów