sluchaj, moj znajomy ma takze 1,9TDi z Francji. Mialem od niego go kupic, ale:cowboy pisze:no własnie ja mam mk3 1.9 Tdi z silnikiem AFN model Match II z Francji z 1997 (rok modelowy 1998 ... i nie mam MFA
tyle że auto zostało "obrane" przez kolesie który je sprowadził ...
między innymi powinny być białe zegary...
podejrzewam że MFA tam było bo jest jakaś rurka własnie z podciśnieniem z kolektora dolotowego kończąca się w okolicach licznika...
Jest zaslepiona śrubką - jak ją zdejmę pada ciśnienie na turbinie i nie ma mocy ...
poza tym mam klime, elektr. szyby ale np nie ma ABS-u ?! co mnie troche zdziwiło..
-ma" klime, 4 elektryczne szyby, wspomaganie (rzecz jasna), szyberdach (przy klimie opcja), biale zegary, kupełki...
-a nie ma: ABSu! i poduszek nie ma... do tego felgi BBS 14 cali! jakas dziwna wersja... no i oczywiscie nie ma MFA! mysle, ze we francji ludzie nie wymagali poduszek i absu (nie chcielu bezpieczenstwa), ale za to tam jest goraco i woleli wziac klime i elektryczne szyby z szyberdachem, kubelki i biale zegary... to tak jakby jakis szpan był hehe... kupowali tylko to, czym moga zaszpanowac...
pozdro
[ Dodano: Czw Gru 29, 2005 11:37 ]
a macie poduszki?Corvax pisze:poza tym mam klime, elektr. szyby ale np nie ma ABS-u ?! co mnie troche zdziwiło..
dokładnie jak u mnie - też od żabojadów
[ Dodano: Czw Gru 29, 2005 11:40 ]
a sluchajcie, jesli wlaczymy elektroniczny obrotomierz (wiecie jak) to wskaznik paliwa zaczyna nam sie poruszac... i czy oby to nie jest wlasnie wskaznik spalania? lub jakis wskaznik przyspieszenia? bo jesli mam polowe baku ropy i rade to jest on na srodku... ale jesli zaczynam hamowac to on sie zaczyna poruszac i to chyba leci w dół, a jak dodaje gazu to on leci mi na wiecej, na max... a moze to jakis wskaznik przyspieszenia? jak przyspiesza samochod to wartosc rosnie, a jak zwalnia to maleje...? moze ktos to wytlumaczyc co sie wtedy dzieje ze wskazniekiem paliwa?