Witam.
Pytanie dotyczy skrzyni automatycznej.
Czy można poprawić jej działanie, czy opisany poniżej styl jej działania świadczy o ewidentnym jej zużyciu ???
Odpalam silnik, wrzucam D i następuje mocne szarpnięcie (chciałbym to KOPNIĘCIE zniwelować). Czy to się da ??
Przełączenie z drugiego biegu na trzeci i z powrotem (3->2->1) odbywa się płynnie.
Pytanie drugie.
Czy automatyczne skrzynie w MK II różniły się w wersjach silnikowych 1,6 i 1,8 ???
Automatyczna skrzynia biegów.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ojciec w Jettcie MK2 miał szarpnięcie przy wywalonej poduszce.
Ale tak jak pisał misiek10111 sprawdź poziom oleju w skrzyni, a może najwyższa pora go wymienić.
Ale tak jak pisał misiek10111 sprawdź poziom oleju w skrzyni, a może najwyższa pora go wymienić.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
u mnie też jest takie szarpnięcie nie mam pojęcia czym to spowodowane płynu jest w normie szarpie z obrotów 900, więc wątpie by były za wysokie, a do tego na biegu na D z hamulcem obroty lecą na 500.
A biegi tak jak mowisz gladko zmienia.
No chyba, ze z jedynki na dwojke jadac z minimalnie wcisnietym gazem to lekko szarpnie
A biegi tak jak mowisz gladko zmienia.
No chyba, ze z jedynki na dwojke jadac z minimalnie wcisnietym gazem to lekko szarpnie
viewtopic.php?p=2433766#2433766" onclick="window.open(this.href);return false; <-- i po swapie ;D
a to nie jest dziwne, po wybraniu zakresu D skrzynia automatycznie siępancur0 pisze:a do tego na biegu na D z hamulcem obroty lecą na 500.
"zazębia" i próbuje pchać auto do przodu, nie naciskając gazu z wybranym D auto zaczyna min. "pełzać" co za tym idzie nie powinno się trzymać nogi na hamulcu z wybranym D