Dieslowcy POMOCY!!! - Dziwne zachowanie AAZ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
własnie, tez jestem ciekawy. bo ostatnio spotkałem zaworek zwrotny na przewodzie paliwa ale zeby w filtrze?
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
Jest on widoczny na filtrze paliwa na górze. Zabezpieczony taką zawleczką sprężynową. Jeżeli wyjmiesz tą zawleczkę to wyciągniesz ten zaworek. Tylko uważaj bo tam jest taka uszczelka pomiędziy filtrem a tym zaworkiem i żeby przy zakładaniu dokładnie to tam zapasować. Do niego wchodzą przewody jeden z baku a drugi od pompy paliwa. Tylko nie wiem czy to wszystkie golfy mają. Zaworek Jest koloru białego albo żółtego. Sory ale nie mam aparatu żeby zrobić zdjęcie.Ale jak będe miał fotkę to ją wstawię.
z tym co mówisz spotkałem sie przy filtrze z podgrzewaczem, tylko że tam są 4 rurki od paliwa...wrzuć tą fotkebarca90 pisze:Jest on widoczny na filtrze paliwa na górze. Zabezpieczony taką zawleczką sprężynową. Jeżeli wyjmiesz tą zawleczkę to wyciągniesz ten zaworek. Tylko uważaj bo tam jest taka uszczelka pomiędziy filtrem a tym zaworkiem i żeby przy zakładaniu dokładnie to tam zapasować. Do niego wchodzą przewody jeden z baku a drugi od pompy paliwa. Tylko nie wiem czy to wszystkie golfy mają. Zaworek Jest koloru białego albo żółtego. Sory ale nie mam aparatu żeby zrobić zdjęcie.Ale jak będe miał fotkę to ją wstawię.
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Przecież o tym mówimy...Cinek pisze:z tym co mówisz spotkałem sie przy filtrze z podgrzewaczem, tylko że tam są 4 rurki od paliwa...wrzuć tą fotkebarca90 pisze:Jest on widoczny na filtrze paliwa na górze. Zabezpieczony taką zawleczką sprężynową. Jeżeli wyjmiesz tą zawleczkę to wyciągniesz ten zaworek. Tylko uważaj bo tam jest taka uszczelka pomiędziy filtrem a tym zaworkiem i żeby przy zakładaniu dokładnie to tam zapasować. Do niego wchodzą przewody jeden z baku a drugi od pompy paliwa. Tylko nie wiem czy to wszystkie golfy mają. Zaworek Jest koloru białego albo żółtego. Sory ale nie mam aparatu żeby zrobić zdjęcie.Ale jak będe miał fotkę to ją wstawię.
!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!
dobrze mówi. byle edkowi nie dawaj maszyny bo więcej straty niż pożytqNikyo pisze:lepiej zeby to byl lepszy warsztat a nie amatorzy.