Opis pinów wskaźników

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
PawełekK
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Opis pinów wskaźników

Post autor: PawełekK » pn mar 30, 2009 17:12

Potrzebuje podłączyć przekaźnik pod kontrolke ładowania akumulatora i nie wiem pod które piny we wskaźnikach mam się podłączyć. Przekaźnik ma działać tak jak kontrolka czyli zwiera się kiedy kontrolka świeci się. Proszę o odpowiedź jak dla człowieka który zaczyna przygodę z VW czyli która wtyczka i który kabelek kolor itp i od której strony zaczyna się liczyć piny. Proszę o odpowiedź ponieważ montuje światła dzienne i muszę się podpiąć pod kontrolkę.

Ps Jak w VW jest zasilana kontrolka ładowania czy podczas pracy alternatora są dwa plusy na kontrolce czy tak jak zwyczajna kontrolka ma plus i minus ???

Awatar użytkownika
Oli
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Oli » pn mar 30, 2009 17:23

Niebieska wtyczka - pin 12 - Wskaźnik sygnału alternatora, Zacisk 61 :bigok:

[b]148KM/326Nm[/b]

Awatar użytkownika
PawełekK
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: PawełekK » pn mar 30, 2009 17:48

ok pin 12 a o co chodzi z tym zaciskiem 61? na tym przewodzie jest napięcie względem masy gdy alternator ładuje czy nie???

[ Dodano: 30 Mar 2009 18:01 ]
już wiem chyba o co chodzi z tym zaciskiem 61 W książce o urzytkowaniu golfa i bory na stronie 259 jest ten schemacik tylko z kąd mam wiedzieć do czego jest podłączony drugi przewód od kontrolki???

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”