Auto Alarm do golfa2 problem z podlaczeniem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Auto Alarm do golfa2 problem z podlaczeniem
Witam!
zakupilem alarm exus v10 expert, wczoraj go podlaczylem ale nie do konca... jak narazie podlaczona jest dioda czujniki pir czujnik wstrzasiwy, kierunki, syrenka. Pytanie jak podlaczyc drzwi w ktore miejsce zeby po otwarciu alarm sie wzbudzal (golfik 5 dz) drugie pytanie to jak sie podpiac do centralnego(pneumatyk) trzecie pytanie w ktore miejesce podlaczyc odciecie zaplonu no i czwarte ostatnie pytanko: alarm ma opcje podlaczenia do lampki oswietleniowej samochodu kiedy alarm wyje to mrugaja kierunki oraz lampka w srrodku samochodu jak podlaczyc sie pod ta lapke zeby nic nie zepsuc bo przeciez jest tam czasowy wylacznik. Z gory dzieki za pomoc
zakupilem alarm exus v10 expert, wczoraj go podlaczylem ale nie do konca... jak narazie podlaczona jest dioda czujniki pir czujnik wstrzasiwy, kierunki, syrenka. Pytanie jak podlaczyc drzwi w ktore miejsce zeby po otwarciu alarm sie wzbudzal (golfik 5 dz) drugie pytanie to jak sie podpiac do centralnego(pneumatyk) trzecie pytanie w ktore miejesce podlaczyc odciecie zaplonu no i czwarte ostatnie pytanko: alarm ma opcje podlaczenia do lampki oswietleniowej samochodu kiedy alarm wyje to mrugaja kierunki oraz lampka w srrodku samochodu jak podlaczyc sie pod ta lapke zeby nic nie zepsuc bo przeciez jest tam czasowy wylacznik. Z gory dzieki za pomoc
Mój jest trzydrzwiowy więc nie wiem czy po otwarciu tylnych drzwi lampka się zapala. Jeżeli tak to musisz po prawej albo lewej stronie przy przednim słupku odsunąć wykładzinę, pogmerać paluchem i wyciągnąć kabelek od włącznika i do niego się wpiąć. pod warunkiem oczywiście, że ten alarm jest wyzwalany masą Co do podłączenia do lampki to nie mam pojęcia, zresztą uważam, że jest to zbędny bajer. Przy okazji czy na wyściu na kierunki są bezpieczniki?? Jeżeli nie to dołóż.
co do bezpiecznikow na kierunki to owszem sa ale ja dodatkowo dolozylem diody w kierunku zaporowym , ale co do tych drzwi to z centralki wychodzi kabel cos tam drzwi (+) drugi cos tam drzwi (-) itd. chodzi o to czy w golfikach na drzwiach jest sterowanie masa czy plusem bo nie chce uszkodzic centraliki...
- B_O_N_K
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
W mk2 w drzwiach od kierowcy nie ma siłownika, wiec te drzwi się nie zamkną. Najlepszym rozwiązaniem (moim zdaniem) jest wstawienie w drzwi kierowcy siłownika elektrycznego, którym będzie starować centralka alarmu. Klikasz pilotem, centralka uruchamia siłownik, siłownik otwiera/zamyka drzwi oraz wykonuje pracę, którą wykonałbyś przekręcając kluczyk w zamku a więc jednocześnie uruchamia seryjny centralny zamek, który zamyka/otwiera resztę drzwi, bagażnik i klapkę wlewu paliwaSwiRek pisze:nie ma z tym problemu bo z elektroniki nie jestem taki zly tylko chodzi o to czy procz reszty drzwi to te od kierowcy tez sie zamkna z pilota czy moze zamknie sie reszta a te nie...
Aha, przy takim rozwiązaniu nie trzeba już podłączać centralki alarmu do centralnego zamka
PozdróVWka
[url]http://www.vwzone.pl/forum/viewtopic.php?t=12306&start=0[/url] mk2 GTI...
[url]http://vwzone.pl/forum/viewtopic.php?t=19296&start=0[/url] Corrado G60...
[img]http://www.rzeszow.mm.pl/~dbbest/avatarki/logo_bonk.jpg[/img]
[url]http://vwzone.pl/forum/viewtopic.php?t=19296&start=0[/url] Corrado G60...
[img]http://www.rzeszow.mm.pl/~dbbest/avatarki/logo_bonk.jpg[/img]
Dokładnie tak (chociaż wiele osób się upierało wcześniej że siłowniki w drzwiach kierowcy są) Ale nie we wszystkich. Więc najłatwiej i ja tak zakładałem (kupiłem siłownik ze sterownikiem i wpiąłem się w alarm). Bezpieczniejsze bo nie ingerujesz w oryginalny centralny i spokój. Jak do tej pory wszystko ładnie działa. Drzwi z tyłu w GT mają krańcówki.Wystarczy sprawdzić czy zapala się lampka jak otwierasz tył. Jak tak to wpinasz się tylko w przednie drzwi pod krańcówkę i jest wszystko ok. Tak najłatwiej.B_O_N_K pisze:W mk2 w drzwiach od kierowcy nie ma siłownika, wiec te drzwi się nie zamkną. Najlepszym rozwiązaniem (moim zdaniem) jest wstawienie w drzwi kierowcy siłownika elektrycznego, którym będzie starować centralka alarmu. Klikasz pilotem, centralka uruchamia siłownik, siłownik otwiera/zamyka drzwi oraz wykonuje pracę, którą wykonałbyś przekręcając kluczyk w zamku a więc jednocześnie uruchamia seryjny centralny zamek, który zamyka/otwiera resztę drzwi, bagażnik i klapkę wlewu paliwaSwiRek pisze:nie ma z tym problemu bo z elektroniki nie jestem taki zly tylko chodzi o to czy procz reszty drzwi to te od kierowcy tez sie zamkna z pilota czy moze zamknie sie reszta a te nie...
Aha, przy takim rozwiązaniu nie trzeba już podłączać centralki alarmu do centralnego zamka
PozdróVWka
Jeszcze tylko klapę bagażnika trzeba spiąć pod całość bo w większości ma tylko spięte oświetlenie bagażnika więc trzeba puścić dodatkowe kable żeby nawet przy otwarciu bagażnika alarm się wzbudzał.
Ja muszę jeszcze spiąć oświetlenie wnętrza z alarmem (brak jak zwykle czasu) żeby podczas otwarcia się samochodu zapalała się lampka wewnątrz. Dobre w nocy Znlazłem cały przekaźnik od Meganki który tak steruje centralem. Po włożeniu kluczyka do stacyjki światło od razu gaśnie.