a ktory rok?1 6 D pisze:Mój brat ma GT TDI 90 i ma wszystko, nawet MFA.
MK3 W jakich wersjach ...??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Rapix
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
w TDI 1Z były... na forum jest kolega ze szczecina jego nick to TDI86 jak dobrze pamietam ma skóre itp. i miedzy innymi MFA...
Zastanawia mnie sprawa MFA w AAZ bo owsze w TDi da rade tam ze by pokazywało spalanie itp. wystarczy podłaczyc jeden kabelek do komutera... ale jak w AAZ ma to działac jak tam komputera brak?
Zastanawia mnie sprawa MFA w AAZ bo owsze w TDi da rade tam ze by pokazywało spalanie itp. wystarczy podłaczyc jeden kabelek do komutera... ale jak w AAZ ma to działac jak tam komputera brak?
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Corvax pisze:SToRM pisze:Bazowo w GT, GTI, VR6 i ich pochodnych wersjach..
Nie ma zadnej reguły jak to w VW . Mój GT np. nie ma MFA
Mój GT TDI z 95r też nie ma MFA . Dokładnie jak pisze Corvax - "Nie ma reguły"
Podobnie było z poduszkami powietrznymi są modele GT z 95r bez poduszek , ale mają np. elektryczne szyby i klimę, to samo dotyczy ABS-u i innych dodatków
Np. nie mam też zagłuwków na tylnej kanapie (auto 95rok) - może dlatego, że fotele kubełkowe ?? Znam opinie, że VW montowało to co było akyualnie na połce w magazynie
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
no wlasnie, jak dziala MFA w TD? rozumie temp oleju, temp zewn, czasy i km... ale spalanie? jak to jest mierzone? moze jest jakis banalny sposob? a moze jelsi bylo MFA to byl dodatkowo przeplywomierz montowany? jak ma ktos TD z MFA to prosze i szczegoly...
a co ma do tego przepływomierz? A spalanie można wziąc analogowo - podciśnieniem w kolektorze dolotowym - pytanie tylko czy było coś takiego robione.
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
no własnie ja mam mk3 1.9 Tdi z silnikiem AFN model Match II z Francji z 1997 (rok modelowy 1998 ... i nie mam MFACorvax pisze:no wlasnie, jak dziala MFA w TD? rozumie temp oleju, temp zewn, czasy i km... ale spalanie? jak to jest mierzone? moze jest jakis banalny sposob? a moze jelsi bylo MFA to byl dodatkowo przeplywomierz montowany? jak ma ktos TD z MFA to prosze i szczegoly...
a co ma do tego przepływomierz? A spalanie można wziąc analogowo - podciśnieniem w kolektorze dolotowym - pytanie tylko czy było coś takiego robione.
tyle że auto zostało "obrane" przez kolesie który je sprowadził ...
między innymi powinny być białe zegary...
podejrzewam że MFA tam było bo jest jakaś rurka własnie z podciśnieniem z kolektora dolotowego kończąca się w okolicach licznika...
Jest zaslepiona śrubką - jak ją zdejmę pada ciśnienie na turbinie i nie ma mocy ...
poza tym mam klime, elektr. szyby ale np nie ma ABS-u ?! co mnie troche zdziwiło..
cowboy pisze:podejrzewam że MFA tam było bo jest jakaś rurka własnie z podciśnieniem z kolektora dolotowego kończąca się w okolicach licznika...
Jest zaslepiona śrubką - jak ją zdejmę pada ciśnienie na turbinie i nie ma mocy ... Smile
hehe, nie, tam akurat ten bajer był robiony czysto elektronicznie, to natomiast co masz ...
to jest wyprowadzenie na czujnik doładowania . Ktoś widocznie sobie pociągnął - teraz pozostaje ci dokupić ładny manometr i jazda
[ Dodano: Czw Gru 29, 2005 11:19 am ]
cowboy pisze:poza tym mam klime, elektr. szyby ale np nie ma ABS-u ?! co mnie troche zdziwiło..
dokładnie jak u mnie - też od żabojadów.
Pozdor