Chodziło pewnie o zacisk a nie cylinderek ale mniejsza z tym,ponoć jak tłoczek jest porysowany to jest do wymiany.Kupiłem zestaw naprawczy Autofren D4083 na średnice 38mm, w piątek zabieram się za regeneracje-jeśli zestaw nie bedzie ten to mogę wymienić O rezultatach napisze po naprawie

Jeszcze pytanko-zacisk co będę naprawiał na diagnostyce wskazuje dobra siłę hamowania,tylko czemu wew. i zew. rant tarczy jest pordzewiały jakby nie hamował cała powierzchnia tarczy- z drugiej strony zacisk i ręczny działa ale słabiej i nie ma takiego zjawiska -czy to wina tarczy możne krzywa??
Pozdrawiam
[ Dodano: 25 Mar 2009 23:28 ]
Jednak ciekawość wzięła gore i zabrałem się dziś za regeneracje,średnica tłoczka okazała się 38 mm(zestaw jak wyżej)-trochę było zabawy z tym ale udało się złożyć,jak ma się dźwigienkę hamulca ręcznego przykręcaną nakrętką i wbijana na frez to jest trochę zabawy,trzeba uważać żeby nie rozleciał się koszyczek w którym są dwa krążki z wyciętymi ale bieżniami i kulki dzięki czemu działa nasz ręczny-nerwy trochę puszczały ale dało się złożyć,pozostało tylko odpowietrzenie całego układu.