Witam wszystkich serdecznie. Na początku dodam że przejrzałem już milion stron na tym forum i nie znalazłem niczego z tego co szukam. Moze to wina braku poprawnego nazewnictwa? No ale do rzeczy.
Kupiłem sobie autko. I w drzwiach od strony kierowcy oderwany jest zaczep tapicerki (ten pod lusterkiem) jak to naprawić? co muszę dokupić? Zerwany jest element wewnętrzny do którego wkręcana jest śruba mocująca lub nit. Nie wiem co tam przychodzi bo tego nie mam. Po prostu boczek odstaje i jest dziura po elemecie mocującym. Jak otworze drzwi i odchylę boczek to widac że jest złamany wypustek do którego sie go mocuje.
Druga rzecz: klamka mi nie odbija z powrotem w drzwiach pasażera. Co zrobić? czy wystarczy smarowanie czy może trzeba coś rozebrac naprawić?
Trzecie: non stop mi wyskakuje uchwyt na kubki z przodu... kiedyś go normalnie wyrwie jak mnie wnerwi. Jak to rozebrać i naprawić.
Przepraszam za durne pytania ale to mój pierwszy samochód i nie mam zielonego pojęcia co jak sie robi. A skoro już mam furmanke to chce żeby było wszystki w niej sprawne.
Z góry dziekuje za odpowiedź i liczę na zrozumienie (o ile mi posta nie usuną bo założę sie że gdzieś to jest opisane tylko znaleźć nie umię)
Pozdrawiam
Darek
Urwany zaczep boczku w drzwiach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Urwany zaczep boczku w drzwiach
Jeśli wstałeś rano z łóżka i nic Cię nie boli, znaczy że w nocy umarłeś
Przeczytaj ten temat http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=218942def11 pisze:Druga rzecz: klamka mi nie odbija z powrotem w drzwiach pasażera. Co zrobić? czy wystarczy smarowanie czy może trzeba coś rozebrac naprawić?
kup nowe albo używane, na allegro zobaczdef11 pisze:Trzecie: non stop mi wyskakuje uchwyt na kubki z przodu... kiedyś go normalnie wyrwie jak mnie wnerwi. Jak to rozebrać i naprawić.
a szukajki używaj zamiennie tej googlowskiej na dole forum czasem daje lepsze rezultaty niż forumowska
Ostatnio zmieniony wt mar 24, 2009 02:08 przez synec, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziękuję
Informacja na temat klamki na pewno się przyda - jak tylko pogoda się poprawi śmigam to naprawić. Trzecie rozwiązanie mnie nie pociesza, no ale jak mus to mus. Tylko dalej nie wiem jak to rozebrac i wyciągnąć. Jak ktos ma info na ten temat to poproszę. A przy okazji odpowiedzi na temat klamki chyba bedę mógł wykorzystać zdjęcia z porady do zrobienia tego boczku. Tylko nie widzę tam żadnego zaczepu no ale jakoś sobie poradzę. Jeszcze raz serdecznie dziękuję.
Darek
Darek
Jeśli wstałeś rano z łóżka i nic Cię nie boli, znaczy że w nocy umarłeś
Jeżeli chodzi Ci o o wyjęcie trzymaka
na napoje to jak podniesiesz blendę do góry to masz tam takie metalowe zaczepy musisz je zagiąc do środka i wyjąć uchwyt trzymając za blendę, przydaje się do tego celu 3 ręka 
Tu masz poglądowy temat odnośnie uchwytu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=218913
Tu masz poglądowy temat odnośnie uchwytu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=218913
Ostatnio zmieniony śr mar 25, 2009 10:00 przez synec, łącznie zmieniany 2 razy.
Mój MKIV viewtopic.php?f=89&t=227169