Basen w bagażniku...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Basen w bagażniku...
Witam!
Zaznaczam, że przejrzałem tematy dotyczące "popularnej" wody w bagażniku - jednak nic to nie dało. U mnie woda zbiera się z lewej strony bagażnika (pod miejscem na apteczkę-gaśnicę) w trakcie opadów. Próbowałem dociec skąd ale jak na razie nic nie znalazłem - reflektor w środku suchy, uszczelka bagażnika tez wygląda na całą. Wygląda jakby ciekło od strony błotnika - jest tam jakaś czarna zaślepka (idzie to zdjąć???).
Ma ktoś jakieś pomysły gdzie cieknie albo jak do tego dojść? No i jak to rozwiązać. Z góry dzięki.
Zaznaczam, że przejrzałem tematy dotyczące "popularnej" wody w bagażniku - jednak nic to nie dało. U mnie woda zbiera się z lewej strony bagażnika (pod miejscem na apteczkę-gaśnicę) w trakcie opadów. Próbowałem dociec skąd ale jak na razie nic nie znalazłem - reflektor w środku suchy, uszczelka bagażnika tez wygląda na całą. Wygląda jakby ciekło od strony błotnika - jest tam jakaś czarna zaślepka (idzie to zdjąć???).
Ma ktoś jakieś pomysły gdzie cieknie albo jak do tego dojść? No i jak to rozwiązać. Z góry dzięki.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
-
- Użytkownik
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Re: Basen w bagażniku...
ja bym na twoim miejscu zdjal tapicerke jak masz w bagazniku - posciagal wczesniej te zaslepki i sprawdzil czy aby nie masz przegnitego nadkola !! ja mialem wlasnie przegnite - czyli w bagazniku w miejscu gdzie jest mococwany amortyzator do obudowy - ja mialem przegnite :/ i woda porywana przez kola podczas jazdy w mokre dni wirowo rozbryzgiwana -wpychala sie do auta i sobie splywala do srodka - sprobuj moze karchera i tylne oba nadkola przeczysc duza dawka wody pod cisnieniem = poczym wez latarke i swiec do nadkoli od zewnatrz -moze dostrzerzesz dziure albo korozje tak jak u mnie bylo - ale musisz pamietac ze to nadkola i moze dziury nie widac na skutek tego ze czasowa jest ona błotem zaciapkana ze tak powiemKamilSowa1983 pisze:Witam!
- patryk2340
- Carpe Diem
- Kontakt:
Mam to samo, o czym mówi kolega esio10. Mocowanie kielichów do nadkola jest przegnite, można normalnie palce wsadzić :/ Oczywiście po jeździe w deszczu bagażnik pływa, aż woda spływa pod tylną kanapę.
Najlepiej dokładnie obejrzeć to mocowanie- połóż oparcie tylnej kanapy, będzie lepszy dostęp. Jeżeli nie będzie nic widać, warto też spróbować triku z lampką. Ja w ten sposób znalazłem u siebie "niespodziewajkę"
Trzeba to zrobić, bo któregoś dnia po wjechaniu w dziurę mi amor do środka wskoczy :/ pzdr
Najlepiej dokładnie obejrzeć to mocowanie- połóż oparcie tylnej kanapy, będzie lepszy dostęp. Jeżeli nie będzie nic widać, warto też spróbować triku z lampką. Ja w ten sposób znalazłem u siebie "niespodziewajkę"
Trzeba to zrobić, bo któregoś dnia po wjechaniu w dziurę mi amor do środka wskoczy :/ pzdr
Golf II 1.6 RF --> Golf III 1.4 ABD --> Vento 2.0 2E --> Octavia 1.9 ASZ
Witam, mam identyczny problem w moim MK 4, identycznie robi sie mokro po lewej stronie bagażnika... doszedłem od czego to jest... nie wiem jaki jest tego powód... lecz pękł wężyk do spryskiwacza tylniej szyby który idzie gdzieś pod tapicerką w słupku.... i część płynu wylewa sie przez niego, dodałes ze w deszczową pogode... moze zbieg okolicznosci wtedy brudzą się szyby i moze je pryskasz? chyab że juz wcześniej znalazleś odpowiedź na forum, jeśli nie to miło mi było pomóc ponieważ jestem tu nowy:)
Pozdrawiam:)
Pozdrawiam:)