JETTA jak wyciągnąć kanapę?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
GziQ
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

JETTA jak wyciągnąć kanapę?

Post autor: GziQ » pn mar 23, 2009 15:18

Witam,mam oto taki problem :grrr: otóż nie wiem-nie mogę wyjąć tylnej kanapy tzn. oparcie zdejmuję ale nie wiem jak wyciągnąć siedzisko,nie wiem jak jest przymocowane kombinowałem i za żadne skarby nie chce wyjść :/ Może ktoś się podzieli wiedzą na ten temat i pomoże :)
Pzdr GziQ

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » pn mar 23, 2009 15:42

Głowy sobie nie dam ściąć, bo nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się, że jak kiedyś ściągałem to kanapa jest przykręcana do podłogo.
Jak otworzysz tylne drzwi to na dole są zaślepki (po jednej z każdej ze stron), a pod zaślepkami jest śruba.

Mniej więcej coś takiego: Obrazek

Obadaj u siebie czy takie coś masz.

A jeśli nie masz to pewnie standardowo wciskane na zaczepy w podłodze, więc jeśli nie masz przykręconej to spróbuj ją pociągnąć do góry, a jeśli są zaczepy to powinna puścić.
Ostatnio zmieniony pn mar 23, 2009 15:44 przez Kamel, łącznie zmieniany 1 raz.

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

Awatar użytkownika
sle
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: sle » pn mar 23, 2009 15:44

jeżeli jetta ma tak zrobioną kanapę jak mk2 to siedzisko jest przykręcone dwoma śrubami jakby to powiedzieć... pod kolanami pasażerów, na wysokości łydek. Śruby są przykryte takimi plastikowymi dość dużymi zaślepkami. Dojście jest gdy siedzisko jest w normalnym położeniu. Te śruby to właściwie trzymają zawiasy, na których te siedzisko można odchylać.

dekoracje weselne, florystyka -> prv

Awatar użytkownika
GziQ
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: GziQ » pn mar 23, 2009 16:11

właśnie chodzi o to ze siedzisko się nie odchyla,ale faktycznie są 3 zaślepki...będę musiał to obadać dokładnie :)

[ Dodano: Sro Mar 25, 2009 17:46 ]
okazało się że siedzisko jest na takich jakby hakach przymocowana no podłogi... wystarczyło lekko odchylic do przodu i zeszła :) :grin:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”