Problem z ESP i ABS w Passat B5

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
karampa
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Problem z ESP i ABS w Passat B5

Post autor: karampa » pt mar 20, 2009 20:47

Witam nudziło mi sie i bawiłem sie vagiem i postanowiłem wejsc w ABS. chciałem spróbowac odpowietrzyc hamulce ale nie były zapowietrzone,chodziło mi poprostu o uruchomienie pompy ABS bo w passacie b4 kanał był niedostepny (ERROR) a B5 juz zadziałało czyli pompa właczyła sie na około 10 sekund zrobiłem moze to 2 razy. Koła nie były w powietrzu ani odpowietrzniki popuszczone taki test miał być
Zrobiłem tak:
[Wybór]

[03-ABS/hamulce]

[Nastawy podst. - 04]

Grupa "002"

[Idź!]

W tym momencie pompa systemu ABS powinna uruchomić się na ok. 10 sekund. Odgłosy uruchomionej pompy powinny być dobrze słyszalne.

[Gotowe, powrót]
i tak było ale pojawił sie błąd po tej próbie 01486 System Function Test Activated 35-00--
Abs i esp nie działa od tego czasu
po skasowaniu pojawia sie po przekreceniu kluczyka a kontrolki abs i esp nie gasną nawet na moment.

:panna:
POMOCY!!!!!!!
Ostatnio zmieniony pn mar 23, 2009 22:06 przez karampa, łącznie zmieniany 1 raz.

:)

Awatar użytkownika
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: norek111 » pt mar 20, 2009 20:57

ten byk to wynik bawienie się w ABSe i nie skończyłeś testu,pojeździsz trochę autkiem kiera na maksa w prawo w lewo i powinno zniknąć
Ostatnio zmieniony pt mar 20, 2009 20:58 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
karampa
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: karampa » pt mar 20, 2009 21:34

Oby tak było jak piszesz,tez to sobie tak tłumaczyłem ze test nie zakonczony ale co jeszcze by miało byc do testu???Moze po wekeend`zie samo przejdzie
[-o< [-o< [-o<

:)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”