Witam ! Mam taki problem ze swoim golfem mk IV 1.9 90 tdi AGR. No wiec pewnego czasu moje autko mialo dziwne stuki z okolicy skrzyni biegow (laczenie skrzyni z silnikiem) podczas ktorych wystepowalo draganie na wcisnietym pedale sprzegła. Teraz natomiast stuki ucichnely, nie ma ich prawie wogole lecz podczas dojezdzania do np swiatem na wcisnietym sprzegle sa dziwne trzesawki silnika, na puszczonym sa o wiele mniejsze, nie zawsze wystepuja raczej prawie wogole. Na postoju mozna zaobserwowac drgania lewarkiem zmiany biegow. Na niskich obrotach jadac np 60 na V biegu czasami rowniez slychac trzepanie mojego silnika. Jak puszcze tak do polowy pedal sprzegla czuc na nic lekkie trzepanie... Pytanie brzmi czy to dwumas ? acha i podczas gaszenia auta slychac taki dziwne pukniecie :]
[ Dodano: 20 Mar 2009 18:23 ]
i chce jeszcze dodac ze gdy jade na biegu z gory to delikatnie szarpie, na 1 najsilniej na 2 mniej a na 3 prawie wogole
Dwumas ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP