Czujnik.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
krzysiek2008
- Mały gagatek

Czujnik.
Witam forumowiczów.
Wczoraj gdy wracałem do domu zaświeciła mi się kontrolka EPC,sprawdziłem dzisiaj wagiem i pokazało mi błąd 16610-czujnik pozycji pedału gazu APP wadliwe działanie.
Po wykasowaniu błąd się pojawia na nowo więc muszę wymienić ten czujnik i tu mam pytanie
gdzie on się znajduje i jak wygląda bo nie wiem gdzie szukać.
Wczoraj gdy wracałem do domu zaświeciła mi się kontrolka EPC,sprawdziłem dzisiaj wagiem i pokazało mi błąd 16610-czujnik pozycji pedału gazu APP wadliwe działanie.
Po wykasowaniu błąd się pojawia na nowo więc muszę wymienić ten czujnik i tu mam pytanie
gdzie on się znajduje i jak wygląda bo nie wiem gdzie szukać.
-
krzysiek2008
- Mały gagatek

-
krzysiek2008
- Mały gagatek

- Jacek75
- Gadatliwa bestia

- Auto: Golf Variant MK5 1.4 TSI 122hp
- Silnik: CAXA
- Kontakt:
Wiem tylko tyle co w instrukcji - wymienić całość - ale instrukcje instrukcjami, nie obejdzie się bez rozbierania zeby się dowiedzieć czy da się coś zrobić, może jest dojście i da się czasowo zregenerować potencjometry.
TSI RULEZ. Retrofit: tempomat, lampki ostrzegawcze drzwi, TPMS, DRL, doświetlenie zakrętów; VCDS 11 kodowanie, kasowanie błędów.
-
krzysiek2008
- Mały gagatek

Problem ustąpił gdy naładowałem akumulator.
Wykasowałem jeszcze raz błąd i narazie się nie pokazuje,czyżby wina słabego akumulatora?
Dzisiaj miałem problem z odpaleniem autka więc naładowałem aku a nie lubię jak mi coś świeci niepotrzebnego przy zegarach więc usunołem jeszcze raz błąd i o dziwo narazie jest spokuj.
Wykasowałem jeszcze raz błąd i narazie się nie pokazuje,czyżby wina słabego akumulatora?
Dzisiaj miałem problem z odpaleniem autka więc naładowałem aku a nie lubię jak mi coś świeci niepotrzebnego przy zegarach więc usunołem jeszcze raz błąd i o dziwo narazie jest spokuj.
- Jacek75
- Gadatliwa bestia

- Auto: Golf Variant MK5 1.4 TSI 122hp
- Silnik: CAXA
- Kontakt:
Wstawiałeś auto do garażu? może wysechł jakis zawilgocony styk? moze wyjąć wtyk i popsikac kontaktem poczekac kilkanascie minut wytrzec i wpiac. (obejrzec czy nie ma sladow sniedzienia na wtyku lub gniazdku)
TSI RULEZ. Retrofit: tempomat, lampki ostrzegawcze drzwi, TPMS, DRL, doświetlenie zakrętów; VCDS 11 kodowanie, kasowanie błędów.
-
krzysiek2008
- Mały gagatek

Re: Czujnik.
Witajcie mam również problem z zapalaniem się kontrolki EPC w 1.4 16V nie byłem na Vagu, kontrolka oswieca się po przejechaniu kilku km i świeci ciągle ,akmulator jak piszecie mam troche słaby ale mogła by być to przyczyna?prosze o pomoc
-
krzysiek2008
- Mały gagatek