SKF czy marna podróba?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
SKF czy marna podróba?
Zamówiłem pompę wody do 1Z firmy SKF i otrzymałem takie coś!Co o tym sądzicie bo mi ta pompa wygląda na lipną podróbę!!!
- Lukasz_mk2
- Forum Master
Lipna podróba. Ja kupowałem pompę wody w oryginalnym pudełku z intercarsu i nie miała jakiś tam powyginanych blaszek tylko identyczny z originalnym ślimak odlany w jednej formie wprowadzający wodę w ruch. Te balszane łopatki to będa tylko chechłać wodę w miejscu a ślimak całkowicie wypełniajacy przestrzeń w pompie nadaje wodzie ładny ciąg i przez to chłodzenie moim zdaniem jest o wiele lepsze. To tak jak byś porównał naped w statku na śrube ze starymi parowcami gdzie po bokach lub z tyłu były wielkie koła łopatkowe. Poza tym ile zapłaciłeś za tą pompę powinna kosztować min 120 pln połówka lub cała za 170. Kto oszczędza ten 2 razy traci...
Tomek Dx
To jest oryginał SKF. Masz na odlewie wybity numer katalogowy VKPC81401, oraz logo firmy SKF, no i oczywiście charakterystyczny niebieski wirnik .Pyton50 pisze:...Zamówiłem pompę wody do 1Z firmy SKF i otrzymałem takie coś!Co o tym sądzicie bo mi ta pompa wygląda na lipną podróbę!!!...
Porównaj ze zdjęciem z katalogu SKF:
VW Golf MkIII 20 Jahre GTI 1.9TDI AFN 1996 - SPRZEDANY!
Skoda Roomster Comfort Style 1.6TDI CAYB 2010
Skoda Roomster Comfort Style 1.6TDI CAYB 2010
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
niezla teoria ale błedna to jest oryginał , teraz tak robia, dawniej było odlewane , teraz smigło jst blaszane, dziala identycznie to jest wszystko pomyslane tak ze ma dzialac ! a porównanie sruby ze statku do parowca z kołami to moim zdaniem bezsensowne. Juz wiele takich pomp sprzedałem, wiele zamontowałem i nie ma z nimi najmniejszego problmu , oczywiscie mowimy o pompach oryginalnych nie jakich chinczykach , troszke tansza jest HEPU a moim zdaniem lepsze to to jak SKF, bo HEPU bawi sie tylko pompamiTomek_Dx pisze:Lipna podróba. Ja kupowałem pompę wody w oryginalnym pudełku z intercarsu i nie miała jakiś tam powyginanych blaszek tylko identyczny z originalnym ślimak odlany w jednej formie wprowadzający wodę w ruch. Te balszane łopatki to będa tylko chechłać wodę w miejscu a ślimak całkowicie wypełniajacy przestrzeń w pompie nadaje wodzie ładny ciąg i przez to chłodzenie moim zdaniem jest o wiele lepsze. To tak jak byś porównał naped w statku na śrube ze starymi parowcami gdzie po bokach lub z tyłu były wielkie koła łopatkowe. Poza tym ile zapłaciłeś za tą pompę powinna kosztować min 120 pln połówka lub cała za 170. Kto oszczędza ten 2 razy traci...
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Witam,
Zamówiłem na aleegro kompletny rozrzad do 1,9 Tdi (110 km) w skład owego kompletu wchodzily 4 rolki oraz pompa wody firmy revil oraz pasek conti. Na 3 rolkach jest wytłoczony napis INA ( nie mam zastrzerzeń) zaś na napinaczu widnieje napis LITENS made in canada a na pompie wody ihte. Sprzedajacy powiedzial ze Litens to to samo co Revila i nie ma mowy o rzadnym nieporozumieniu. Moja pytanie brzmi czy to prawda
Pozdrawiam
Zamówiłem na aleegro kompletny rozrzad do 1,9 Tdi (110 km) w skład owego kompletu wchodzily 4 rolki oraz pompa wody firmy revil oraz pasek conti. Na 3 rolkach jest wytłoczony napis INA ( nie mam zastrzerzeń) zaś na napinaczu widnieje napis LITENS made in canada a na pompie wody ihte. Sprzedajacy powiedzial ze Litens to to samo co Revila i nie ma mowy o rzadnym nieporozumieniu. Moja pytanie brzmi czy to prawda
Pozdrawiam
Guti tu nie chodzi o kasę tylko o sterowanie zamawiając pompę mówiłem że ma być SKF!
Jakbym chciał jakieś badziewie i tanio to kupiłbym za 40zł bo po tyle też sa na allegro.Nie wiem co się dzieje z tymi częsciami,napinacz rozrzadu miałbyć też SKF w pudełku Litens Canada! Jedynie co sie zgadza to tylko opakowania!
Jakbym chciał jakieś badziewie i tanio to kupiłbym za 40zł bo po tyle też sa na allegro.Nie wiem co się dzieje z tymi częsciami,napinacz rozrzadu miałbyć też SKF w pudełku Litens Canada! Jedynie co sie zgadza to tylko opakowania!