Problem parowania szyb
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem parowania szyb
W czasie deszczu mocno paruja mi sie szyby. nawiewy odparowuja szybe przednia i boczne przednie natomiast tylne szyby zaparowane sa non stop.Gdy auto zaparkuje na chwile wsiadam do niego szyby znowu zapocone. Gdy jest pogoda sloneczna szyby nie paruja.Za odpowiedzi z gory dziekuje.
Ostatnio zmieniony śr mar 18, 2009 23:05 przez darniek, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: GOLF 4 prblem parowania szyb
Po pierwsze filtr przeciwpyłkowy do sprawdzenia i do wymiany. jak dalej bedzie źle do weryfikacji silnicze sterujacy obiegiem wewmetrznym- czasami zdarza sie, ze sie zacina i zamkniety jest obieg powietrza z zewnatrz i stad moga parowac szyby- lub masz mokra wykładzine i duzo piasku- wiec warto tez dobrze posprzatac autko P.S. mi nie paruja nawet w deszcz ale nawiew na 2 lub 3 biegu bo na mniejszych z tyłu parujadarniek pisze:W czasie deszczu mocno paruja mi sie szyby. nawiewy odparowuja szybe przednia i boczne przednie natomiast tylne szyby zaparowane sa non stop.Gdy auto zaparkuje na chwile wsiadam do niego szyby znowu zapocone. Gdy jest pogoda sloneczna szyby nie paruja.Za odpowiedzi z gory dziekuje.
Ostatnio zmieniony śr mar 18, 2009 23:07 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.
Mimo, ze nie masz klimy to filtr masz. Znajduje sie na podszybiu. Jak otworzysz maske po lewej stronie na podszybiu jest klapka na 3 śrubki torx pod nia jest filtr. Mi w naszych warunkach zdarza sie ze 2 razy w roku wymieniam tak szybko sie zasyfia.Ferag pisze:A gdzie znajduje sie ten filtr przeciwpylkowy? Nie mam klimy.