Szyba sie zawiesza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Szyba sie zawiesza
Czesc mam ostatnio problema z el szyba. Prawa szyba sie czasami zawiesza ze nie moge jej wogole opuscic a do gory jak biore to przekaznik pyka. Po jakims czasie znowu chodzi. Jeden przekaznik juz wymienlem z lewej strony mozliwe ze drugi sie spalil w jakis sposob?
- Lukasz_mk2
- Forum Master
możesz jeszcze zdjąć szybę z prowadnicy i sprawdzić czy sam mechanizm chodzi dobrze może poprostu szyba ci się blokuje bo jest nie równo osadzona na prowadnice, czasem jak się ją za lekko przymocuje do prowadnicy to lubi się przestawić. Dla pewności jeszcze można przeczyścić prowadnice
Ostatnio zmieniony wt mar 17, 2009 12:31 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 1 raz.
- macbu
- Użytkownik
- Kontakt:
jeżeli ten silniczek który chodzi stopniowo działa w obie striny to musisz zrobic jedna rzcze i bedzie hulał normalnie
otoz odkrecasz cąły mechanizm otwierasz plastikowa puszke gdzie znajduje sie elektyka... i taraz jets taka wypustka w tej plastikoej puszce tam jest czujnik ktory daje sygnał czy silnik si etzn os silnika kręci i tam powinien byc magnesik na tym wałku grubości ok. 5mm i napewno sie zsunął blizej obudowy silnia musisz go podsunac i kapnąć kropelka i silnik bedzie hulał...
jeżeli nie wyraziłem si ejasno daj znac
otoz odkrecasz cąły mechanizm otwierasz plastikowa puszke gdzie znajduje sie elektyka... i taraz jets taka wypustka w tej plastikoej puszce tam jest czujnik ktory daje sygnał czy silnik si etzn os silnika kręci i tam powinien byc magnesik na tym wałku grubości ok. 5mm i napewno sie zsunął blizej obudowy silnia musisz go podsunac i kapnąć kropelka i silnik bedzie hulał...
jeżeli nie wyraziłem si ejasno daj znac
Macbu