Licznik Index 935 a 950
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Licznik Index 935 a 950
Witam Panowie,
Zakupiłem ostatnio licznik z obrotomierzem tylko nie zuwazylem ze index licznika ktory juz jest zamontowany w samochodzi wynosi 935 a zakupiony ma index 950... W zwiazku z tym mam pytanie Czy w samochodzie jaki ja posiadam czyli Golf 2,1.6l.rocznik 87 były instalowane liczniki z indexem 935 czy 950?
Czytałem na forum ze Liczniki z zIndexem 935 instalowane byly w samochodach 1.3l a 950 w samochodach 1.8, a o 1.6 mowy nie było.
Czy jak zamienie licznik bedzie on pokazywał błedne dane?
Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi
Zakupiłem ostatnio licznik z obrotomierzem tylko nie zuwazylem ze index licznika ktory juz jest zamontowany w samochodzi wynosi 935 a zakupiony ma index 950... W zwiazku z tym mam pytanie Czy w samochodzie jaki ja posiadam czyli Golf 2,1.6l.rocznik 87 były instalowane liczniki z indexem 935 czy 950?
Czytałem na forum ze Liczniki z zIndexem 935 instalowane byly w samochodach 1.3l a 950 w samochodach 1.8, a o 1.6 mowy nie było.
Czy jak zamienie licznik bedzie on pokazywał błedne dane?
Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi
Ostatnio zmieniony pn mar 16, 2009 17:57 przez marcinm23, łącznie zmieniany 2 razy.
YyYy,.....Jeszcze raz,Czyli...Mam w aucie zalozony licznik ktory ma Index 935....Zakupilem nowy licznik z Indexem 950....Na forum czytalem ze Golfy z silnikiem 1.6 (75 KM) miały Liczniki z Indexem 950 a nie 935.Czyli na logike powinienem wstawic nowy licznik,jezeli oczywiscie jest prawda to co pisza.wasiak pisze:jak zalozysz tak jak teraz to bedziesz mial przeklamania
ale jest opcja zeby bylo oki
wyprec ze swojego starego licznika predkosciomierz i przelow do tego gdzie masz 935
bedzie wszystko ladnie chulalo
a przeklamania zostana takie jak byly na twoim starym liczniku
o silnikach juz MiSzOn, napisal
Wiec panowie jeszcze raz....Silnik 1.6=Index 950 a 1.3=935.
Czyli Mogę go przekladac nie obawiajac sie oto ze bede zaraz musial go demontowac i instalowac stary...
-
MiSzOn
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
A więc tak: w aucie masz teraz 935 który jest do silnika 1.3 czyli masz zły założony. Kupiłeś zegary z 950 i ten pasuje do Twojego silnika. Tak więc te nowe zegary z indeksem 950 zakładaj do auta nic nie wymieniając w zegarach.
Oczywiście zakładam, że wziąłeś pod uwagę ilość wtyczek z wiązki elektrycznej co by Ci podeszły te nowe zegary.
Oczywiście zakładam, że wziąłeś pod uwagę ilość wtyczek z wiązki elektrycznej co by Ci podeszły te nowe zegary.
Tak ,tak wtyczki sie zgadzaja sa dwieMiSzOn pisze:A więc tak: w aucie masz teraz 935 który jest do silnika 1.3 czyli masz zły założony. Kupiłeś zegary z 950 i ten pasuje do Twojego silnika. Tak więc te nowe zegary z indeksem 950 zakładaj do auta nic nie wymieniając w zegarach.
Ok dzieki za konkretna odpowiedz i w weekendzik biore sie za zamiane zegarów.
Dzeki i pozdrawiam