Dojeżdżam do skrzyżowania redukuję do dwójki wchodzę w zakręt dodaję gazu - silnik nie reaguje wcale - puszczm pedał gazu i naciskam jeszcze raz - silnik zaczyna ciągnąć. Czasami zdarza się tak na prostej ale najczęściej w zakrętach bez różnicy czy na LPG czy benzynie. Co to może być i jak to wyleczyć??
Pozdrawiam
Dziwnie się zachowuje przy wyjściu z zakrętu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
vwIII pisze:silnik nie reaguje wcale
wychodząc z zakretu ????vwIII pisze:puszczm pedał gazu i naciskam jeszcze raz
vwIII pisze:silnik zaczyna ciągnąć
[ Dodano: Nie Mar 15, 2009 21:53 ]
skoro na lpg i Pb są te same objawy musle ze trzeba by by jeszcze przetestowac układ zapłonowy tzn
wejdz w zakret tak jak do tej pory ale po zredukwaniu daj na luz jezeli zgasnie to bedzie wiadomo ze cos nie łączy w układzie zapłonowym
lub w samym wtrysku któras z wtyczek zasilanie monowtrysku l TPS
dziejo pisze:vwIII pisze:silnik nie reaguje wcalewychodząc z zakretu ????vwIII pisze:puszczm pedał gazu i naciskam jeszcze razvwIII pisze:silnik zaczyna ciągnąć
opisałem moje działania przeważnie chyba się tak robi, że wychodząc z zakrętu dodaje się gazu
sprzęgło jakieś niecałe 5000 km temu było wymieniane,reszta w należytym stanie a nie wydaje mi się aby przeguby miały wpływ na to że silnik po wciśnięciu pedału gazu nie wchodzi na obroty