I to parowanie jest wg producenta zjawiskiem normalnym i nie podlega reklamacji co jest wyraznie napisane w instrukcji obslugi.Jak dla mnie to jest smiech na sali zeby lampy za ponad 700zl (moje soczewki tyle kosztowaly) parowaly i producent nic sobie z tego nie robil.Skoro paruja to znaczy ze sa nieszczelne i po pewnym czasie pod kloszem bedziesz mial kurz brud itd.Jakosc wykonania tych lamp pozostawia wiele do zyczenia (przynajmniej w moim przypadku tak bylo) a co do swiecenia to przy Helli a'la MK4 to byly swieczki a nie lampy...tomek507 pisze:In.pro tez tandeta?Narazie nic wiele nie moge powiedziec tylko ze paruja w wilgotne dni.
jeszcze o reflektorach soczewkowych MK3 pytanie o jakość
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Było MK3 - obecnie w trakcie poszukiwań następcy...
to tak jak by producent pralki napisał żę ona jest dobra ale czasami przeciekatomek507 pisze: tylko ze paruja w wilgotne dni
i to nie podlega reklamacji - przecież to bubel i koniec
od parowania się zaczyna a na zniszczeniu odbłyśników się kończy ,
tam nie ma prawa się dostać nawet kropla wody .
Ostatnio zmieniony czw mar 12, 2009 12:01 przez dnadna, łącznie zmieniany 2 razy.
- Lukasz_mk2
- Forum Master
- tomek507
- Mały gagatek
- Kontakt:
Mam tylko nadz ze moze w okresie wiosennym i letnim nie beda parowaly, ogladalem je dobrze szczelne raczej powinny byc prucz tego ze fabrycznie maja otworek od tylu skierowany w duł wiec tamtendy nie ma szans zeby woda sie dostawala, po myciu auta nie zauważyłem też zeby sie tam woda dostawała, nie mam pojecia skad moze brac sie para jesli nie ma w srodku wody.
- Co wy właściwie robicie tam u was?
- Grillujemy i pijemy wódke
- A w zimie?
- Nie grillujemy
- A w zimie?
- Nie grillujemy
- tomek507
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jasna sprawa nawet nie ma co myc bo lekko gabka przeleci i umyte a plukanie to z gory.Acid pisze:Jedno jest pewne - nie wolno na myjkach pryskać z dyszy bezpośrednio na lampy tj. z bliskiej odległości
Isnieje jeszcze jedna opcja w przekonaniu ze lampy przeciesz nie moga parowac, otóż do tej pory miałem oryginalne jedno komorowe ktore maja dosc mocno stłumiony klosz czyli nie przezroczysty byc moze one tez parowały ale poprostu tego tak nie widać w porównaniu do całkowicie przezroczystych.
- A w zimie?
- Nie grillujemy
- A w zimie?
- Nie grillujemy
-
- Użytkownik
Sonar jak koledzy napisali jest gó.. warty.... wogole wszystkie te lampy to shity....
Jedynie jakie ci moge polecic to
http://moto.allegro.pl/item559209815_la ... ml#gallery
Mi swiecily bardzo ladnie , NIE PAROWAŁY !!!!
Dopoki nie bylo dzwonka i kupilem IN PRO... ktore parują.
PAROWANIE TO NAJGORSZE CO MOZE BYC.... bo skutkiem jest tego nie szczelna lampa ktora podczas hmm 1roku użytkowania bedzie brudna.. Czyszcząc musisz sciagać szkło lampy.
pozdro.
Jedynie jakie ci moge polecic to
http://moto.allegro.pl/item559209815_la ... ml#gallery
Mi swiecily bardzo ladnie , NIE PAROWAŁY !!!!
Dopoki nie bylo dzwonka i kupilem IN PRO... ktore parują.
PAROWANIE TO NAJGORSZE CO MOZE BYC.... bo skutkiem jest tego nie szczelna lampa ktora podczas hmm 1roku użytkowania bedzie brudna.. Czyszcząc musisz sciagać szkło lampy.
pozdro.
- tomek507
- Mały gagatek
- Kontakt:
Mysle ze to zaden problem nawet raz na rok zciągnac lampy rozkleic i wyczyscic dla znacznej poprawy, tylko czym czyscic odbłysniki i jak sie z nimi obchodzickasztan_TDI pisze:Czyszcząc musisz sciagać szkło lampy. pozdro.
- A w zimie?
- Nie grillujemy
- A w zimie?
- Nie grillujemy
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No sorry ale jeśli dla Ciebie to jest nic niezwykłego raz w roku sciągać klosze lamp i je czyścić z syfu to gratuluję...Dla mnie jest to niedopuszczalne tym bardziej że nie spotkałem się żeby oryginalne lampy parowały lub były w inny sposób nieszczelne (oczywiście jeśli nie były rozbierane) czyli da się zrobić szczelne lamy.A to że lampy parują śiwadczy tylko i wyłącznie o jakości wykonania która jest po prostu beznadziejna-tyle w tym temacie.tomek507 pisze:Mysle ze to zaden problem nawet raz na rok zciągnac lampy rozkleic i wyczyscic
Było MK3 - obecnie w trakcie poszukiwań następcy...
- tomek507
- Mały gagatek
- Kontakt:
A widzisz inne wyjscie? skoro dla nich parowanie nie wchodzi w gwarancje, za lamki dalem ponad 500 nawet bym nikomu takich nie wpychał, a jesli to przeczyszczenie bedzie je utrzymywac w jakims stanie poprawnym to chocbym mial raz na rok je wyjac to nie bedzie wyjscia. A tandetne wykonanie to jest fakt. Jedyny plus ich to w porownaniu do tych co mialem ktore byly od nowosci auta jednokomorowe rok 97 mialy sie juz prawo zmatowiec itd to te swieca mi bardzo ladnie nawet dlugich nie musze używać, no i jeszcze ladnie wygladaja to by bylo na tyle z plusów.gopiter pisze:No sorry ale jeśli dla Ciebie to jest nic niezwykłego raz w roku sciągać klosze lamp i je czyścić z syfu to gratuluję...
- A w zimie?
- Nie grillujemy
- A w zimie?
- Nie grillujemy